Is Suraj Pancholi onschuldig?

De 25-jarige Jiah Khan pleegde begin juni zelfmoord. Zij maakte een einde aan haar leven door zich op te hangen in haar appartement in Mumbai.

Nadat het nieuws wereldkundig werd gemaakt, meldden kranten dat zij al enige tijd zeer depressief was vanwege haar mislukte filmcarrière. Een mislukte auditie zou de druppel zijn geweest.

Enkele dagen later vond de familie een afscheidsbrief waar uit bleek dat liefdesverdriet de reden was voor de zelfmoord. De schuldige: de 21-jarige Suraj Pancholi. Hij zou haar hebben aangezet tot zelfmoord.

In de brief wordt onthult dat hij haar heeft mishandeld, meerdere malen heeft bedrogen en haar had gedwongen abortus te plegen. Deze brief werd door de moeder van Khan op internet geplaatst. Pancholi werd gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan zelfmoord.

De moeder van Jiah Khan doet tegenwoordig onthullingen via Twitter en gaat tot het uiterste in haar zoektocht naar gerechtigheid voor haar dochter. En door recente ontwikkelingen in deze zaak geloven steeds meer mensen in de onschuld van de 21-jarige Pancholi.

De arrestatie
Na de dood van Jiah Khan werden zowel vader als zoon Pancholi verhoord door de politie. Suraj Pancholi werd op 11 juni gearresteerd nadat de familie van Jiah Khan de afscheidsbrief aan de politie overhandigde. Zijn familie en advocaten zeggen dat er geen bewijs is dat hij schuldig is aan de zelfmoord van Khan. In de brief wordt niet verwezen naar Suraj Pancholi noch iemand anders.

Handschrift vervalst
De vermeende afscheidsbrief werd voor onderzoek gestuurd naar handschriftanalist Michael Matoff, verbonden aan het Amerikaanse Instituut van Grafologie. Uit het rapport van Matoff blijkt dat het handschrift van de afscheidsbrief niet overeenkomt met het handschrift uit andere liefdesbrieven van Khan die de politie later in het huis van Pancholi heeft gevonden. Dit rapport werd in juni door Aditya Pancholi gepresenteerd aan de rechtbank. (Een kopie van het rapport vind je onderaan dit artikel)

Het rapport spreekt duidelijk over de innerlijke onrust van Jiah Khan en haar deprimerende toestand.

Gemoedstoestand Jiah
“Nafisa was zeer afstandelijk tegenover de mensen in haar omgeving. Ze was gebonden door sociale tradities. Nafisa is op jonge leeftijd fysiek en emotioneel mishandeld. Dit handschrift is het schoolvoorbeeld van deze situatie.”

“De letters Y en G zijn een strop in design. Deze persoon was suïcidaal vóór de leeftijd van 14. Slachtoffers van verkrachting krijgen zelden de gerechtigheid die zij verdienen en dit is een typisch geval van een lange geschiedenis van het repressieve karakter van de sociale structuur van de hele omgeving.”

“Nafisa was welbespraakt en schreef zeer nauwkeurig. Ze heeft een rechts hellend schrift met een gelijke afstand tussen alle woorden. Zelfmoordbrieven worden altijd ondertekend door de schrijver, of met initialen of een druppel bloed. Ze laten altijd iets achter. Door een DNA-test uit te voeren is makkelijk te achterhalen wie de schrijver van de brief is, omdat de handen altijd in contact komen met het papier.”

“Hoe schuin de tekst staat is een belangrijke factor bij het bepalen van de gemoedstoestand van de schrijver. Deze persoon heeft enkele jaren een hartprobleem. De kleine f-jes duiden op emotionele bagage.”

Het verschil
Het rapport gaat verder over het verschil tussen beide brieven.

“Het tweede voorbeeld is duidelijk geschreven door een tweede persoon…puur op basis van de algemene vorm en stijl. De linker marginale lijn is niet recht en komt niet overeen met de stijl uit de eerste brief. Druk is een van kenmerken die terug te vinden is in de tweede brief. De dikte, dichtheid en het aantal woorden per vierkante inch geven aan dat de brief niet geschreven is door dezelfde persoon.”

Brief is vervalst
Michael Matoff verklaart verder dat de brief zeker weten is vervalst.

“In mijn dertig jaar als handschriftanalist heb ik nooit eerder een zelfmoordbrief gezien waar geen handtekening onder staat. Er is maar een verklaring en dat is dat de brief is geschreven na de dood van deze persoon. Het is onmogelijk dat Nafisa deze tweede brief heeft geschreven. Wetenschap moet deze mysterie oplossen door DNA-testen uit te voeren voor een vergelijking, want de tweede brief is duidelijk vervalst.”

Het rapport van Matoff werd in juni ingediend als bewijsstuk en Aditya Pancholi heeft publiekelijk uitgehaald naar de familie van Khan dat hij serieuze juridische stappen overweegt mocht de brief geschreven zijn door iemand anders.

Suraj op borgtocht vrij
De 21-jarige Pancholi is vandaag op borgtocht vrijgelaten. Hij moest een bedrag van Rs. 50.000 betalen en werd verplicht om zijn paspoort in te leveren. Daarnaast moet hij zich, zolang de zaak nog loopt, regelmatig op het politiebureau melden.

Lees ook:Facebookpagina vraagt ‘Gerechtigheid voor Jiah Khan’
Lees ook:Bollywood-actrice Jiah Khan pleegt zelfmoord
Lees ook:Ram Gopal Varma: “Jiah Khan was depressief”
Lees ook:Liefdesverdriet reden zelfmoord Jiah Khan
Lees ook:Dochter Asha Bhosle pleegt zelfmoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.