Exclusieve trailer: Omi Vaidya: Big in Bollywood

Big in Bollywood! Dat is de titel van de documentaire over Omi Vaidya’s reis van Hollywood naar Bollywood.

De film ging het afgelopen weekend in première op het Indian Film Festival in Los Angeles en werd zeer goed ontvangen. De documentaire won zelfs de Publieksprijs voor Beste Documentaire.

Nationale Sensatie
Er zijn maar weinig acteurs die kunnen zeggen dat ze hun carrière met een megahit zijn begonnen en dat hun personage een van de hoogtepunten uit de film was. Dat geldt zeker voor Omi Vaidya, die met zijn personage Chatur Ramalingam uit de film 3 Idiots geschiedenis schreef.

In een interview vertelt Vaidya over zijn ervaring over de rode loper op de dag van de première. “Ik wist precies wat ik tegen de verslaggevers wilde zeggen, maar ik had geen interactie met niemand. Niemand kende mij. Maar eenmaal na de screening was het een gekkenhuis. Ik deed er anderhalf uur over om naar buiten te komen. Mensen waren vol lof over mijn personage en over mij. Het was fenomenaal.”

“We moesten naar India”
Zijn vrienden kwamen op het idee om zijn Bollywoodreisje vast te leggen. De 27-jarige acteur wilde dit niet. “Zij vroegen mij of ze mijn reis in een documentaire mochten vastleggen. Ik zei nee, maar ze wilden niet luisteren.” Bill Bowles, Kenny Meehan, Matt McCroskey en Tyler MacNiven reisden af naar India. “Deze documentaire kwam tot stand door de creatieve geesten van collega filmmakers, en een besef dat er iets bijzonders stond te gebeuren in Mumbai. Omi vertelde ons dat 3 Idiots de meest verwachte film van het jaar was geworden in India. We keken elkaar aan en beseften dat we naar India moesten om dit mee te maken.”

Vaidya beschrijft de documentaire als “Een komische en soms oneerbiedige blik van de huidige stand van Bollywood vanuit het perspectief van een buitenstaander.”

Big in Bollywood preview

Big in Bollywood gaat over de 27-jarige in Amerika geboren Omi Vaidya. Hij is acteur, maar komt met moeite aan goede rollen. Dan krijgt Vaidya op miraculeuze wijze een droomrol aangeboden in de Bollywoodfilm 3 Idiots. Benieuwd naar de wereld genaamd Bollywood, vliegen vier vrienden van Vaidya met camera’s met hem naar Mumbai om zijn grote debuut vast te leggen.

Binnen een week na de release, schrijft 3 Idiots box office geschiedenis en wordt de meest succesvolle Indiase film in de geschiedenis. Dat niet alleen. Vaidya is een megaster. Maar het zijn van een nationale sensatie betekent nog niet dat alles glitter en glamour is. Naast de taalbarrière, worstelt Vaidya met de druk van zijn nieuw verworven roem en de voortzetting van zijn carrière. Tegelijkertijd probeert hij een gezond huwelijk en leven in Los Angeles te handhaven. Big in Bollywood is een film over wat het is om succesvol te zijn in de show business, gezien door de ogen van Vaidya’s beste vrienden, die ooggetuige zijn van een transformatie waar je niet van durft te dromen.

Lees ook:Big in Bollywood naar Film Festival Japan
Lees ook:Omi Vaidya krijgt hoofdrol in The Italian Job remake
Lees ook:Documentaire: De Bollywood Revolutie
Lees ook:Omi Vaidya gaat Chhote Ustaad presenteren
Lees ook:Documentaire: India’s Daughter

0 reacties op “Exclusieve trailer: Omi Vaidya: Big in Bollywood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.