Exclusieve trailer: Aarakshan (12 augustus 2011)

Op 12 augustus verschijnt de nieuwe film van regisseur Prakash Jha (Raajneeti, Apaharan, Gangaajal): Aarakshan. Geproduceerd door Prakash Jha Productions en Base Industries Group, met in de hoofdrollen Amitabh Bachchan, Saif Ali Khan, Manoj Bajpayee, Deepika Padukone en Prateik Babbar.

En ook ditmaal richt Jha zich in de film op een van de meest controversiële onderwerpen van de afgelopen jaren: reserveringen.

Synopsis: Aarakshan is het verhaal van Prabhakar Anand (Amitabh Bachchan), de legendarische idealistische directeur van een school. Anand heeft er voor gezorgd dat de school is uitgegroeid tot de beste van de staat.
Het is het verhaal van zijn trouwe discipel, Deepak Kumar (Saif Ali Khan) die alles doet voor zijn grote voorbeeld Anand. Het is het verhaal van Deepak’s liefde voor de dochter van Anand, Poorbi (Deepika Padukone),  en van zijn vriendschap met Sushant (Prateik Babbar).
Het is het verhaal van hun liefde, hun levendige vriendschap, hun levensvreugde, en van hun dromen voor de toekomst.

Wat houdt de term reserveringen in?
De film is gebaseerd op een van de meest controversiële onderwerpen van de afgelopen jaren: De beslissing van het Hooggerechtshof voor het invoeren van  de zogeheten ‘reserveringen’. Al sinds begin jaren ’50 hanteert de Indiase overheid de ‘reserveringen’, om een einde te maken aan de eeuwenoude kastendiscriminatie in het land.

De achtergestelde groepen in India moeten zo meer kans krijgen op betere banen en beter onderwijs en gezondheidszorg.De grondwet uit 1950 verbiedt discriminatie en onaanraakbaren of op grond van het kastenstelsel. De verplichte ‘reserveringen’  en positieve disciriminatie ten spijt speelt het kastensysteem ook vandaag de dag nog een belangrijke rol in de Indiase samenleving en politiek.

Aarakshan is een achtbaanrit van hoog drama, conflict, en opstand van hen die hun liefde en vriendschap testen voor elkaar en hun loyaliteit aan Prabhakar Anand.

Bekijk deze intrigerende eerste trailer.

Lees ook:Amitabh Bachchan: “Ik geloof niet in het kastensysteem”
Lees ook:Acteurs Aarakshan staan voor 1 dag voor de klas
Lees ook:Exclusieve trailer: My Friend Pinto (17 juni 2011)
Lees ook:“Werken met Bachchan is speciaal”
Lees ook:Nieuwe poster Issaq: Gebrek aan originaliteit?

0 reacties op “Exclusieve trailer: Aarakshan (12 augustus 2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.