Barfi! ontvangt staande ovatie in Zuid-Korea

Anurag Basu’s Barfi! kreeg deze week een staande ovatie op het Internationaal Film Festival van Busan in Zuid-Korea. Dit is een van de belangrijkste filmfestivals in Azië. 

Meer dan 4000 mensen bekeken de film in Zuid-Korea.  Ook acteurs Ranbir Kapoor en Priyanka Chopra waren aanwezig.

Overweldigende respons
Ranbir Kapoor in een reactie: “Barfi! is een speciale film voor ons allemaal. Het is zeer inspirerend om hier 4000 mensen te zien. Wij zijn erg blij met de mooie ontvangst en overweldigende reacties van het publiek. De film kreeg een staande ovatie aan het eind van de screening. Geweldig! Wij hopen dat de mensen in Korea nu met vrienden en familie ook naar de bioscoop zullen gaan.”

Bijzondere ervaring
Actrice Priyanka Chopra was nerveus en enthousiast. “De screening van de film Barfi! op het Internationaal Filmfestival van Busan was een bijzondere ervaring voor ons allemaal. Ik ben heel blij met de reacties op de film en mijn acteerprestatie. Dit was het eerste filmfestival waar Barfi! werd gescreend en ik hoop dat er meer zullen volgen.”

Indiase Cinema wordt omarmd
Amrita Pandey, Executive Director Syndication, International Distribution & Disney Media Distribution van Disney UTV zegt dat het succes van Barfi! laat zien dat Indiase Cinema wereldwijd wordt omarmd.

“Wij worden onthaald als een filmindustrie dat er niet voor terugdeinst om nieuwe ideeën en onderwerpen te presenteren. De fantastische respons wereldwijd, zowel de traditionele markten als nieuwe gebieden, is een stap in de goede richting. De respons in Zuid-Korea is geweldig en wij kijken er naar uit om de film in theaters in Zuid-Korea te vertonen.”

In 2011 werden de films Ra.One en Robot ook vertoond in Zuid-Korea.

Barfi! is een van de meest succesvolle films van het jaar 2012. Nadat de film unaniem werd geprezen door zowel de Indiase als internationale media werd Barfi! ook nog eens geselecteerd als India’s officiële inzending voor de Oscars.

Lees ook:Korea wil IIFA 2010 organiseren
Lees ook:Ra.One naar Zuid-Korea
Lees ook:Yash Raj Films brengt Black uit in Korea
Lees ook:Barfi komt met interactieve app
Lees ook:EXCLUSIEF! Barfi! Indiase Oscarinzending!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.