Ze kunnen Zanjeer niet maken zonder onze toestemming

Terwijl de opnames van de Zanjeer remake al zijn begonnen, hebben schrijvers van het originele script, Javed Akhtar en Salim Khan, nog altijd geen toestemming gegeven voor de remake. De rechten van de film liggen volgens Javed Akhtar nog altijd bij hen.

Javed Akhtar en Salim Khan waren vanaf de aankondiging van het project fel tegen een remake van Zanjeer. En dat de makers, zonder hun toestemming en dus zonder remake-rechten, gewoon verder gaan met de opnames vinden ze onbegrijpelijk. 

“Producent Amit Mehra mag dan wel de zoon zijn van de oorspronkelijke producent en regisseur Prakash Mehra, maar dat betekent niet dat hij de rechten van de film in handen heeft”, zegt Akhtar.

Toestemming is nodig
Hij voegt toe: “Hij heeft de rechten gewoonweg niet. Bovendien heeft hij een aantal wijzigingen in het script doorgevoerd en maakt hij de film ook nog eens in een andere taal. Ook daarvoor heeft hij onze toestemming nodig. Wij hebben onze morele rechten nooit aan de producent overgedragen, dus ze mogen de film niet zonder onze toestemming maken.” 

“Wij hebben hen een bericht gestuurd en hopen deze zaak op een vriendschappelijke manier op te lossen. Als dat niet mogelijk is, dan zullen we andere stappen moeten ondernemen.”

Behalve dat, willen de schrijvers ook een vergoeding voor de remake ontvangen.  ”De vraag naar royalties heeft niets te maken met deze zaak. Dat wordt apart besproken.” 

Zanjeer, met in de hoofdrollen Ram Charan Teja en Priyanka Chopra, staat gepland voor een release in 2013.

Lees ook:Zoya Akhtar en Reema Kagti: de nieuwe Salim-Javed in Bollywood?
Lees ook:Nog een Bachchan-film in de remake?
Lees ook:Don 2 in juridische problemen?
Lees ook:Eerste still Zanjeer remake
Lees ook:Priyanka Chopra in remake Zanjeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.