Nederlandse Filmpremiere: Piku is openingsfilm Bollywood Boulevard

De Bollywoodfilm Piku, van regisseur Shoojit Sircar en met in de hoofdrollen Amitabh Bachchan, Deepika Padukone en Irrfan Khan, gaat op vrijdag 19 juni in premiere tijdens de eerste editie van het Bollywood Boulevard Festival in Theater aan het Spui in Den Haag.

De kaartverkoop voor de Nederlandse premiere van Piku start op 1 juni.

Synopsis
Het leven van Piku (Deepika Padukone) bestaat enkel en alleen uit routine. Haar dagen draaien om haar architectenbureau, haar collega Sayyed Afroze (Jishu Sengupta) en haar ooit-zo-liefhebbende, maar nu chagrijnige vader Bhaskhor Banerjee (Amitabh Bachchan).

Ondanks al haar inspanningen om hem enigszins te hersenspoelen, geeft hij niet toe. Dit vermoeilijkt de band met haar vader, omdat zij continue degene is die een compromis moet sluiten.

Het leven van de familie Banerjee verandert wanneer ze plots naar Kolkata moeten. Omdat het volgens papa Bhaskhor onmogelijk is om te reizen per vliegtuig of trein, vanwege zijn constipatie problemen, besluiten ze er een road trip van te maken.

Omdat er geen chauffeur beschikbaar is besluit de eigenaar van de taxiservice, Rana Chaudhary (Irrfan Khan), om zelf achter het stuur te gaan zitten.

Tijdens deze reis leren Piku en haar vader, dankzij Rana, bittere feiten over het leven en over elkaar. Ook ontstaat er een romantische spanning tussen Piku en Rana. Echter, wanneer het gezin in Kolkata arriveert slaat het noodlot toe dat het leven van Piku volledig op zijn kop zet. Hoe moeten ze nu verder?

Lovende kritieken
Piku ontving lovende kritieken na haar release op 8 mei. Piku werd omschreven als een film met een enorm hart, maar ook een scherpe film met genuanceerde details en een progressieve denkwijze.

De film werd geprezen om de manier waarop Sircar het vrouwelijke personage heeft neergezet als een sterk en onafhankelijke vrouw, maar ook het realistische beeld van een typisch Indiaas gezin. Piku werd beschreven als een originele film die een unieke memorabele filmervaring levert.

Regisseur Shoojit Sircar maakte eerder de films Madras Café en Vicky Donor. Piku is geschreven voor Juhi Chaturvedi, geproduceerd door MSM Motion Pictures, Saraswati Entertainment, Creations Limited en Rising Sun Films. De soundtrack is gecomponeerd door Anupam Roy. Yash Raj Films verzorgt de distributie.

Bollywood Boulevard Festival
Het Bollywood Boulevard Festival is een nieuw jaarlijks terugkerend Bollywood festival met films, dans en muziek in het centrum van Den Haag. De eerste editie vindt plaats op 19, 20 & 21 juni 2015. Een weekend lang word je meegenomen in de betoverende wereld van Bollywood.

Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Bollywood Boulevard

Trailer Piku

Lees ook:Komend weekend geniet je volop bij het Bollywood Boulevard Festival
Lees ook:Line-up eerste editie Bollywood Boulevard Festival bekend
Lees ook:Video: Beleef Bollywood tijdens het Bollywood Boulevard Festival
Lees ook:Tijdens Bollywood Boulevard ook aandacht voor muzikaal talent
Lees ook:Deepika en Irrfan – een ongewone combinatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.