Anil Kapoor koopt tv-rechten van de Amerikaanse tv-serie 24

Anil Kapoor heeft de rechten van de Amerikaanse tv-serie 24 bemachtigd en zal zijn Indiase tv-debuut maken in de rol van Jack Bauer. 

24 is één van de meest populaire Amerikaanse tv-series, maar zette er dit jaar een punt achter met het achtste en laatste seizoen. Kapoor maakte in dit laatste seizoen ook deel uit van de cast. Het productiebedrijf van Kapoor kocht de remake-rechten en zal deze serie maken en aanpassen voor de Indiase tv-kijker.

Team 24 betrokken bij Indiase versie
Naar verluidt ging er een jaar van onderhandelingen vooraf aan de deal. Daarnaast zal ook het internationale team van 24 betrokken zijn bij het maken van de Indiase variant. De serie wordt gemaakt in het Hindi, maar zal tevens in verschillende regionale talen worden nagesynchroniseerd. Kapoor is momenteel in overleg met verschillende kanalen en hoopt de serie volgend jaar on-air te hebben.

Kapoor bevestigt: “Ik ben heel blij dat de makers van de show vertrouwen in mij hebben voor het maken van de Indiase variant. Toen ik voor de opnames in de VS was, hoopte ik dat ik zoiets aan mijn Indiase publiek kon presenteren. En nu komt die wens bijna uit.”

Anil Kapoor is Jack Bauer
In de Indiase variant zal Kapoor het iconische personage van Jack Bauer, die door Kiefer Sutherland werd gespeeld in het origineel, op zich nemen. Voor Kapoor is dit een enorme eer. ”Het is een enorme eer om deze rol te mogen doen, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik toch wel angstig ben, want Jack is uitgegroeid tot icoon zoals een Jack Sparrow en Batman. Hij is geliefd over de hele wereld. Het is een grote verantwoordelijkheid voor mij als een ondernemer en als acteur. Ik zal mijn best doen en hoop dat ik zelfs 50 procent kan doen van wat ze hebben gedaan.”

Over de tv-serie 24
24 draait om Jack Bauer en zijn werk bij de Counter Terrorist Unit (CTU), een fictieve Amerikaanse antiterreurorganisatie. Het doel van CTU is om terroristen in de gaten te houden, alsmede het opsporen van terroristencellen en deze te vernietigen.

De show wordt gepresenteerd in de schijn van real-time, waarin 1 minuut dus ook werkelijk 1 minuut duurt. Elk seizoen staat dus voor 24 uur in het leven van federaal agent Bauer.

Lees ook:Anil Kapoor: Het succes in Hollywood en Bollywood (Deel 2)
Lees ook:Anil Kapoor in nieuwe seizoen 24
Lees ook:Vol verwachting klopt het hart van Anil Kapoor
Lees ook:Amitabh Bachchan keert terug op TV met KBC
Lees ook:Anupam Kher in Netflix serie Sense8

0 reacties op “Anil Kapoor koopt tv-rechten van de Amerikaanse tv-serie 24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.