Anil Kapoor: Het succes in Hollywood en Bollywood (Deel 1)

2011 is voor acteur Anil Kapoor een jaar om nooit te vergeten. Hij speelde in meer dan 100 films in zijn 30-jarige carrière. Kapoor is een van de meest populaire en gerespecteerde acteurs uit India.

Zijn internationale doorbraak kreeg hij met zijn rol in de Oscarwinnende film Slumdog Millionaire uit 2009 begon Anil Kapoor aan zijn volgende stap in Hollywood.

Hij was dit jaar te zien in de rol van Omar Hassan in het laatste seizoen van de succesvolle tv-serie 24.

En het jaar 2011 eindigt voor Kapoor met een rol in het vierde deel uit de Mission Impossible filmserie getiteld Ghost Protocol. 

Fenomenaal

Volgens Kapoor is zijn Hollywoodavontuur in een woord fenomenaal te noemen. “Het is fenomenaal. 24 was een van de meest spannende dingen voor mij, want hiervoor was ik nooit in een televisieserie verschenen. In India zijn film en televisie twee aparte terreinen. De rol gaf mij een kans om de werkwijze van Hollywood te begrijpen en te zien. Die zes maanden waren geweldig en het was een leerzame ervaring.”

Na de opnames van 24 wilde Kapoor maar een ding: een rol in een grote productie. “En dat is precies wat er is gebeurd. Niets is groter dan een franchise als Mission: Impossible met grote namen als Tom Cruise, JJ Abrams en Brad Bird. In mijn korte Hollywood carrière, heb ik gespeeld in een onafhankelijke film (Slumdog Millionaire), een grote tv-show (24) en een grote studio franchise (Mission: Impossible).”

Anil Kapoor is Brij Nath
In het vierde deel speelt Anil Kapoor het personage Brij Nath. Hoeveel voorbereiding was er nodig om in de rol te kruipen van een Indiaas personage? “Ik ben er eigenlijk gewoon met veel plezier ingestapt. Natuurlijk waren er verwijzingen naar elementen uit het echte leven en andere personages uit Indiase films. Maar Brij Nath heeft een element van plezier en onschuld. Het idee is om te entertainen.”

Cameo?
Zijn aanwezigheid in de Mission Impossible film heeft geleid tot veel nieuwsgierigheid, maar zijn rol kan worden bestempeld als een gastoptreden. Maar Kapoor had geen illusies over zijn rol en de hoeveelheid screentime. “Eerlijk gezegd is het feit dat ik onderdeel mag uitmaken van zo’n groot internationaal merk als een eer op zich. En een kleine rol is meestal een uitdaging, omdat je minder tijd hebt om te laten zien wie jij bent.”

Hollywood werkt gestructureerder
De Hollywoodervaring was een eye-opener voor Kapoor. In India willen de dingen weleens niet zo georganiseerd verlopen (hoeveel dat de afgelopen jaren sterk is veranderd), maar in Hollywood is er een totaal andere werkcultuur. “Ik heb veel geleerd over de werkcultuur, professionaliteit, waarde voor de tijd en doen wat je zegt. Alles is gestructureerd en georganiseerd.”

“Ik was nogal verbaasd dat voor hen relaties ook heel belangrijk zijn, want er is een algemene misvatting over Amerika dat alle relaties zakelijk zijn met weinig ruimte voor persoonlijke relaties. Ik heb in de afgelopen drie jaar een aantal geweldige mensen ontmoet wanneer ik spreek over respect, betrokkenheid en vriendschappen.”

“Ben jij begonnen met acteren toen jij in de luiers zat…?
En wat heeft de crew van Kapoor geleerd? “Wat ze van mij hebben geleerd…eerder over mij. Iedere keer als ik een vergadering had, begonnen ze mij te googlen. Het was een schok voor hun toen zij erachter kwamen dat ik al meer dan 100 films op mijn naam had staan en dat ik ook nog eens de hoofdrol daarin had. Dus de eerste reactie die ik kreeg was: “Ben jij begonnen met acteren toen je nog in je luiers zat?”

“Op dit moment zijn ze volledig gefascineerd door alles wat India te bieden heeft – de economische groei, kleuren, kleding, cultuur en voedsel. Ze houden echt van Indiaas eten en vinden de Indiase vrouwen ook erg mooi!”

Morgen op Bollywood Blog deel 2

Lees ook:Waar is Anil Kapoor in de trailer van Mission Impossible 4?
Lees ook:Anil Kapoor bevestigt rol in Mission Impossible 4
Lees ook:Anil Kapoor in Hollywoodthriller Cities
Lees ook:Anil Kapoor in Mission Impossible 4?
Lees ook:Anil Kapoor onder de indruk van Tom Cruise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.