Anil Kapoor: Het succes in Hollywood en Bollywood (Deel 2)

Hij was dit jaar te zien in de rol van Omar Hassan in het laatste seizoen van de succesvolle tv-serie 24.
En het jaar 2011 eindigt voor Kapoor met een rol in het vierde deel uit de Mission Impossible filmserie getiteld Ghost Protocol.

In het eerste deel van dit interview sprak hij over zijn ervaringen in Hollywood.

In deel twee van het interview gaat hij in op toekomstige projecten en de veranderingen in zijn leven.

Leven na MI4: Ghost Protocol
Zijn rol in Mission Impossible:Ghost Protocol mag dan een soort cameo zijn, maar dit is niet het enige project waarvoor hij heeft getekend. In maart 2012 begint hij met de opnames van de financiële thriller Cities, geregisseerd door Roger Donaldson. Wat is zijn rol in deze film?

“Het mooiste aan mijn rol in de film Cities is dat ik in mijn 30-jarige carrière in Bollywood zo’n personage nog nooit heb vertolkt. Ik speel een politieagent uit Mumbai, een encounter-specialist. Dat betekent dat ik bevoegd ben om criminelen te doden. Het is een serieuze rol, zonder clichés. Het personage heeft geen grijstinten, maar is gewoon door en door slecht. Cities is een independent film en ik kijk uit naar de ervaring.”

24 goes India
Maar Kapoor zal het ook druk hebben met zijn werk in India. Recent vertelde Bollywood Blog dat Kapoor’s productiebedrijf, Anil Kapoor Films, de rechten heeft bemachtigd om een Indiase versie te maken van de tv-serie 24. 

Kapoor zal hierin de hoofdrol van Jack Bauer op zich nemen. De  51-jarige acteur was zo onder de indruk van de serie, dat hij ervan overtuigd was dat er een Indiase variant moest komen. Maar is de serie wel nieuw genoeg voor Indiase begrippen?

Nieuwe standaard voor Indiase televisie
Kapoor is er van overtuigd dat deze tv-serie een nieuwe standaard zal zetten voor de Indiase televisie. “Het wordt een game changer voor de Indiase televisie in termen van budgetten, omvang en inhoud. Je moet je realiseren dat in India geen enkele acteur deze vorm van televisie heeft gedaan. De acteurs doen wel televisie, maar het blijft bij praat- of spelprogramma’s.”

De acteur wil de basis van de serie behouden, maar zegt wel dat de serie wel ‘geindianiseerd’ zal worden. “Het is een geweldige tv-serie. 24 is eigenlijk een thriller-soap.De oorspronkelijke inhoud van 24 is fantastisch. Het enige dat wel nog moet gebeuren is dat we dit moeten aanpassen aan het Indiase politieke systeem, de cultuur en sociale normen en waarden. Maar de basis, de ziel van de serie.”

Personages bestaan uit meerdere lagen…
Kapoor hoopt dat hij ook in de Indiase versie de personages en hun verschillende lagen kan tonen. “Als je kijkt naar het personage van Jack Bauer…het is een normale man met een abnormale baan. Als persoon is hij echter ook kwetsbaar, er is drama door zijn verbondenheid met zijn gezin en dat maakt dat mensen zich makkelijk met hem kunnen identificeren.”

“Ook mijn personage in de serie, Omar Hassan, had diverse lagen. Hij was niet alleen maar geportretteerd als een emotieloze politicus, maar ook zijn kwetsbaarheid als hoofd van een gezin werd getoond. Dus ik zal zeker proberen om die oorspronkelijke lagen van personages te behouden.”

Terrorisme in Indiase 24?
De Amerikaanse versie speelt in op de huidige actualiteiten en probeert deze te verwerken in het script. India heeft een lange en nogal pijnlijke geschiedenis wanneer het gaat om terrorisme.

Zal er in de Indiase variant ook worden verwezen naar waargebeurde incidenten? “Net als in het origineel zullen er geen directe verwijzingen zijn naar mensen of situaties. Uiteindelijk is het fictie wat je maakt.”

“Ik ben weer cool”
Heeft zijn uitstapje naar Hollywood zijn carrière in India eigenlijk beïnvloed? Het enige dat volgens de acteur is veranderd, is dat hij nu opnieuw wordt gezien als ‘cool’. “Na bijna drie jaar in Hollywood heb ik opnieuw een connectie gekregen met de jongere generatie. Ik ben weer ‘cool’, om het maar zo te zeggen, vooral vanwege 24 en MI4. Tegelijkertijd kan ik ook gewoon mainstream Bollywoodfilms doen. Ik heb zojuist getekend voor de actie-komedie Race 2. Een actie-thriller getiteld Tez verschijnt in februari en momenteel ben ik in gesprek over een ander project getiteld Shootout at Wadala.”

Jet-lag effect
Kapoor probeert dus een balans te vinden tussen zijn werkzaamheden in Hollywood en Bollywood. Het enige waar hij nog last van heeft is een jet-lag. “Ik probeer mijn tijd zo goed mogelijk te verdelen tussen mijn werk in LA en Mumbai. Het enige waar ik wel last van heb is, of ik nu in LA ben of in Mumbai, ik ben altijd wakker tussen 3:00 en 6:00 in de ochtend, dankzij de jet-lag.”

Een geweldige start! Anders nog iets?
Kapoor heeft een geweldige start gemaakt in Hollywood. Waar streeft hij nu naar? Wat voor soort rollen zou hij nu graag willen doen op internationaal niveau?
Zijn wens: werken met goede regisseurs. “Ik zou graag gewoon aan de slag willen met geweldige regisseurs die ik bewonder, zoals Christopher Nolan, David Fincher, Darren Aronofsky en Danny Boyle.”

Lees ook:Vol verwachting klopt het hart van Anil Kapoor
Lees ook:Amitabh Bachchan in Yudh
Lees ook:Na Anil Kapoor, ook Irrfan Khan in Amerikaanse tv-show
Lees ook:Anil Kapoor: Het succes in Hollywood en Bollywood (Deel 1)
Lees ook:Anil Kapoor koopt tv-rechten van de Amerikaanse tv-serie 24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.