Vidya Balan wint National Award voor The Dirty Picture

Actrice Vidya Balan werd vanmorgen tijdens de uitreiking van de National Film Awards uitgeroepen tot beste actrice voor haar rol als Silk Smitha in de film The Dirty Picture.

Dit is de eerste keer dat Balan de prestigieuze prijs award heeft gewonnen. Ze kan het nog steeds niet geloven.

Lang gekoesterde droom komt uit
“Ik wil het geloven .. een lang gekoesterde droom is eindelijk uitgekomen …. mijn eerste National Award … Ik weet niet wat ik moet zeggen …. ik wil regisseur Milan Luthira bedanken voor deze film. Dit is echt ongelofelijk … het is de grootste eer van het land … het is zeer speical … elke award is speciaal,” aldus de 33-jarige actrice in een interview met CNN-IBN.

Alle remmen los
Over haar rol als Silk Smitha zegt ze het volgende: “Voor de rol  moest ik mentaal werkelijk alle remmen losgooien. En het succes van deze film heeft veel deuren geopend en creëert nieuwe mogelijkheden voor actrices binnen de Hindi filmindustrie. Het is prachtig om te zien hoe langzaamaan de lijn tussen zogenaamde art cinema en commerciële cinema vervaagd.”

The Dirty Picture is geproduceerd door Ekta Kapoor.  De onofficiële biopic over het leven van de Zuid-Indiase actrice Silk Smitha werd een groot commercieel succes en ontving eerder dit jaar diverse awards, waaronder voor Beste Actrice en Beste Kostuums.

Lees ook:Veena Malik in Zuid-Indiase The Dirty Picture
Lees ook:I AM, Vidya Balan en Ra.One winnen National Film Award
Lees ook:The Dirty Picture nu al uit op DVD
Lees ook:Video:’FICCI Frames 2010′ Excellence Awards
Lees ook:Winnaars IIFA Awards 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.