Video: Actrice Deepika Padukone kampte met zware depressie

De wereld van Bollywood is niet alleen maar glitter en glamour.

Als acteur maak je lange uren, leef je enkele maanden met je personages, heb je veel sociale verplichtingen…je bent continue aan het schakelen tussen de personages die je speelt, wie je presenteert aan de media en wie je zelf  werkelijk bent.

Er ontstaat een dunne lijn tussen ‘normaal’ en ‘waanzin’…Het komt dus niet echt als een verrassing dat acteurs te maken krijgen met een depressie.

Hoewel er over het algemeen weinig over depressies wordt gesproken vond actrice Deepika Padukone het tijd om haar verhaal te delen.

India is depressief
India is het meest depressieve land ter wereld. Dat zegt een onderzoek van de World Health Organization (WHO). Ruim 36 procent van de inwoners kampt met een depressie en dat is het hoogste percentage gemeten in de wereld.

Hoogste zelfmoordpercentage ter wereld
Het land heeft tevens het hoogste zelfmoordpercentage van alle landen in de wereld. Ieder jaar plegen meer dan 100.000 mensen zelfmoord en dit zijn dan alleen de gerapporteerde gevallen van depressie en zelfmoord.
En ondanks deze schokkende statistieken heerst er nog altijd een absoluut onnodig stigma, een gevoel van schaamte, om te praten over depressie of geestelijke gezondheid.

Geestelijke gezondheid
Mensen zien een verschil tussen geestelijke gezondheid en fysieke gezondheid. Er is een gevoel van ontkenning waar het de geestelijke gezondheid betreft en het idee dat de persoon in kwestie er wel degelijk zelf iets aan kan doen.

Taboe doorbreken
In het volgende interview hoopt Barkha Dutt, samen met actrice Deepika Padukone, het taboe dat rust op depressie en geestelijke gezondheid te doorbreken. Padukone heeft openlijk erkend dat zij vorige jaar kampte met een zware depressie. Zij spreekt over haar strijd tegen de stoornis en hoopt dat ze hiermee ook anderen mensen kan helpen.

Quotes
Enkele quotes uit het interview:

“Ik voelde mij hulpeloos…ik had iemand nodig die mij kon vertellen wat er met mij aan de hand was.”

“Ik voelde mij doelloos en leeg van binnen”

“Er waren dagen dat ik gewoonweg niet uit bed wilde komen”

“Ik denk dat een van de gevoelens die depressiviteit naar boven brengt is dat je het gevoel krijgt alsof jij de enige bent die dit doormaakt, maar daar moet je niet aan toegeven”

“De kracht om jezelf weer op te pakken en te doen wat je moet doen komt van binnenuit”

“Meer bewustzijn creëren en proberen het taboe, dat verbonden zit aan psychische aandoeningen, te doorbreken zal helpen om dit probleem het hoofd te bieden”

“Dit gaat niet echt meer over mij, maar over de impact op het leven van anderen”

“Depressie is te genezen…door erover te praten”

Bekijk het gehele interview van 51 minuten en 35 seconden.

Lees ook:Video: Deepika Padukone over haar depressie
Lees ook:Sridevi gaat van Engels naar Duits
Lees ook:Deepika Padukone: “Ik geloof in ware liefde”
Lees ook:Aishwarya Rai Bachchan, Deepika Padukone op lijst ‘s werelds mooiste vrouwen
Lees ook:Video: Bollywood actrice Deepika Padukone op de bank bij Ellen DeGeneres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.