Bollywood Jaaroverzicht 2011: April t/m Juni 2011

2011 was een zeer succesvol jaar voor Bollywood. Bollywood Blog blikt terug op 2011. Deze week vind je in ons jaaroverzicht een selectie van de meest indrukwekkendste, mooiste en grappigste gebeurtenissen in Bollywood.

Vandaag kijken we naar de maanden april t/m juni.

——————————-April 2011———————————–

* De Franse filmmaker Alain Andre wil het leven van de vermeende seriemoordenaar Charles Sobhraj te verfilmen. En in de hoofdrol ziet hij niemand minder dan Shah Rukh Khan.

* In maart werd Shiney Ahuja veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Maar de acteur laat het er niet bij zitten en gaat in april in hoger beroep.  Op 27 april wordt Ahuja op borgtocht vrijgelaten.

* Acteur Omi Vaidya krijgt een eigen documentaire getiteld Big in Bollywood. De documentaire is gemaakt door zijn vrienden die hem volgden in Bollywood. Bekijk de eerste promo.

*Ze kreeg eerst een barbiepop en nu is Katrina Kaif  ook nog eens de inspiratie achter een personage uit een animatiefilm.

*Sholay is misschien wel de meest populaire film uit de Indiase filmgeschiedenis. In april werden er plannen aangekondigd om de film opnieuw uit te brengen in de bioscoop. En dit keer in 3D .

*Zijn rol in Aarakshan was zeker niet een van de makkelijkste rollen voor Saif Ali Khan. De acteur die in het begin van zijn carrière een groot probleem had met Hindi, studeerde dag en nacht om aan zijn Sanskriet te werken.

*De nieuwe film Miral van regisseur Julian Schnabel ontvangt lof van onder andere Johnny Depp en Javier Bardem. Frieda Pinto speelt de vrouwelijke hoofdrol.

*Met veel enthousiasme wordt in april de eerste poster van de film Zindagi Na Milegi Dobara onthuld. De poster blijkt een kopie te zijn van de Hollywoodposter van Lords of Dogtown.

* De film Dear Friend Hitler krijgt veel kritiek over zich heen omdat het een pro-Hitler film zou zijn. Maar de regisseur zegt dat de film juist focust op Mahatma Gandhi en vrij duidelijk naar voren laat komen hoe Mahatma Gandhi’s ideologie van geweldloosheid helpt bij het winnen van een gevecht.

*Acteur Rahul Bose vertelt dat hij op zijn minst twee homo’s kent in Bollywood die een dubbelleven leiden.

*Acteur Irfan Khan wordt gevraagd voor een rol in de remake van Total Recall, maar bedankt vriendelijk voor de rol. De reden: De rol sprak hem niet aan.

* Eind april verschijnt een persbericht dat veel stof doet opwaaien nadat er in 2010 een evenement in Nederland werd afgelast. Komt Shah Rukh Khan wel of niet? Dat is de vraag die iedereen bezighoudt…..

Verder deze maand: Yash Raj Films krijgt jongerendivisieToby Maguire in Life of Pi, Abhishek Bachchan rapt over corruptie en drugs, Salim-Sulaiman geven Lady Gaga een Indiaas tintje, I am Kalam op weg naar Buckingham Palace, Barbara Mori tekent volgende Bollywoodfilm, Mentaliteit jonge generatie is veranderd, John Abraham zit niet stil, Indiase film over Saddam Hussain

Overleden in april: scenarioschrijver Sachin Bhowmick

———————————————-Mei 2011————————————————————–

*Maandag 2 mei kondigt de Amerikaanse president Barack Obama de dood aan van wereld’s meest gezochte terrorist: Osama Bin Laden. Veel Indiase beroemdheden reageren na de speech van Obama vrijwel direct via de sociale netwerksite Twitter.

* Zangeres Shreya Goshal zou deze maand in Nederland optreden, maar wegens onvoorziene omstandigheden wordt het concert afgelast. Dit nieuws zorgt opnieuw voor verhitte reacties vanuit de Hindostaanse gemeenschap die hun ongenoegen uiten over afgelastte concerten en shows, heden en verleden.

*Anurag Kashyap en Kalki Koechlin stapten op 30 april in het huwelijksbootje na een relatie van twee jaar.

*Culture Shock komt met een geweldige remix van Britney Spears’ Till The World Ends.

* Acteur Anil Kapoor tekent zijn tweede Hollywoodproject. Na Mission Impossible is het tijd voor Cities.

* Akshay Kumar is terug in actie en tekent na jaren weer een actiefilm. De film is getiteld Rowdy Rathore.

*Ook in mei is Shilpa Shetty zwanger. De actrice ontkent het nieuws.

*De vrouw van Shiney Ahuja zegt in een exclusief interview dat ze nog altijd gelooft in het Indiase rechtssysteem.

* Yash Raj Films kondigt hun nieuwste project aan: Ek Tha Tiger, met in de hoofdrollen Salman Khan en zijn ex-vriendin Katrina Kaif.

*Yash Chopra gaat weer regisseren. Zeven jaar na Veer-Zaara komt hij opnieuw met een love story. In de hoofdrollen uiteraard zijn favoriet Shah Rukh Khan tezamen met Anushka Sharma en Katrina Kaif. De soundtrack wordt gecomponeerd door niemand minder dan A.R. Rahman.

*Op 30 mei wordt bekend dat het nummer Chammak Challo is gelekt op het internet. Componisten Vishal en Shekhar reageren op Twitter en vertellen hun fans dat dit niet de gehele versie van het nummer is. Op 31 mei wordt de eerste trailer van de superherofilm Ra.One onthuld.

* In mei volgt de aankondiging dat er een Indiase film komt over de Iraakse schoenenwerper.

* En na een lange stilte bij Pathe wordt bekendgemaakt dat de film Ready in juni in de bioscopen zal draaien.

Verder deze maand: Boman Irani verloor 12 kg voor Don 2, YRF op zoek naar een nieuw gezicht voor Dhoom:3,  Boekverfilming White Tiger is een feit, Aishwarya Rai Bachchan wil eigen kledinglijn, Exclusieve foto’s: Aish in Cannes, Eerste trailer: Zindagi Na Milegi Dobara, Delhi Belly moet impuls geven aan carrière Imran Khan, Controversiële Bollywoodfilm naar filmfestival Tel Aviv, Shah Rukh Khan toegetreden tot virtuele ranglijst van beroemdheden, Sonu Sood uit de kleren voor PETA,

———————————————-Juni 2011————————————————————-

*De staat Maharashtra wil een nieuwe regel invoeren: Jongeren mogen pas vanaf hun 25e levensjaar alcohol consumeren. Hoewel veel Bollywoodsterren dit een verschrikkelijk idee vinden, staan sommige van hen toch achter het besluit van de staat. Zou een hogere leeftijdsgrens helpen?

* Hoewel Imran Khan zelf geen voorstander is van alcoholconsumptie vindt hij de nieuwe wetgeving ronduit belachelijk. Hij wil een petitie opstellen.

*Indiase muziek spreekt tot je ziel. Dat zegt Steven Tyler van Aerosmith.

*Salman Khan gaat de strijd aan tegen piraterij. “Maak van Ready de grootste flop ooit“, roep de acteur in een interview.

*Er gaan deze maand geruchten dat Kareena Kapoor een wassenbeeld krijgt. Zij zou dan na Aishwarya Rai Bachchan de tweede actrice zijn met een wassenbeeld. Op 14 juni wordt dit nieuws bevestigd. Ook staat er een wereldtour gepland voor onze Bollywood wassenbeelden.

*Een vaderdag special: Shah Rukh Khan over ouderschap.

*De Islam blijft ook in 2011 onderwerp van gesprek in vele landen. Volgens acteur Arshad Warsi zijn er echter teveel misvattingen over deze religie.

*Eerste look van Aishwarya Rai Bachchan als Heroine onthuld. Kort daarna wordt echter bekend gemaakt dat de actrice in blijde verwachting is van haar eerste kind. Bollywood reageert en feliciteert het koppel via Twitter. Ook worden de fans via de sociale netwerksite bedankt voor hun felicitaties en zegen. De opnames voor Aishwarya’s film Heroine worden uitgesteld.

Verder deze maand: Akshay Kumar komt uit de lucht vallenHet wordt een van de grote hits van 2011: Switty Tera Pyaar Chaida, Geanimeerde G.One wordt op Twitter geïntroduceerd, Big B strijd voor gelijke rechten mannen en vrouwen, Uma Thurman wil naar Bollywood.

Morgen blikt Bollywood Blog terug op de maanden juli t/m september.

Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2010: april t/m juni
Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2011: Juli t/m September
Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2010: januari t/m maart
Lees ook:Big B heeft meeste volgers op Twitter
Lees ook:Exclusieve foto: SRK en Katrina op de set van Yash Chopra’s nieuwe film

0 reacties op “Bollywood Jaaroverzicht 2011: April t/m Juni 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.