Bollywood Jaaroverzicht 2011: Oktober t/m December

Bollywood Blog blikt terug op 2011. Deze week in ons jaaroverzicht een selectie van de meest indrukwekkendste, mooiste en grappigste gebeurtenissen in Bollywood.Vandaag het laatste deel van ons jaaroverzicht.

 

 

 


| oktober 2011 |

* Op 2 oktober is het de verjaardag van Mahatma Gandhi. Op deze dag herdenken wij Gandhi en zijn ‘Gandhigiri’. Bollywood Blog doet dat natuurlijk ‘filmistyle’ met een interview van Ben Kingsley die de rol van Gandhi vertolkte in de gelijknamige film uit 1982 van regisseur Richard Attenborough.

* Acteur Fardeen Khan wordt schuldig bevonden aan een poging tot het kopen van cocaïne. Voor drugs is het toch misschien een idee voor hem om dit in Nederland te kopen, als hij hier ooit op bezoek komt natuurlijk…

* De Oscar winnende componist A.R. Rahman heeft niemand minder dan Orianthi Panagaris, de leadgitarist van wijlen King of Pop Michael Jackson, weten te strikken voor het nummer Sadda Haq uit Imtiaz Ali’s nieuwe film Rockstar.

* Van 5 tot 9 oktober vindt in Nederland de eerste editie plaats van het Indian Film Festival The Hague.

* ‘Playmates’ Shah Rukh Khan en Arjun Rampal presenteren de Ra.One Game voor de Playstation. En ze spelen zelf ook nog even een spelletje. Wie denk jij dat er wint? Bekijk hier de video. Ook krijgen we deze maand een kijkje achter de schermen van de opnames van het nummer Criminal.

* Controversie: Bollywood zou verboden moeten worden. Dit publiceerde een vooraanstaande Pakistaanse krant op vrijdag 7 oktober. Het artikel was een oproep voor een verbod op Bollywoodfilms. En terwijl dat leeft in buurland Pakistan, zegt Anupam Kher dat de Indiase Cinema het Westen veel te bieden heeft. Hij is van mening dat India nu wordt gezien als een cultureel economisch centrum en dat de westerse wereld niet meer om de culturele rijkdom van India heen kan.

* Amitabh Bachchan maakt zijn Hollywooddebuut in de boekverfilming van The Great Gatsby. Hij deelt zijn ervaringen via Twitter en zijn blog.

* Kareena Kapoor’s wassenbeeld wordt onthuld in Madame Tussauds in Londen. Bollywood Blog heeft een aantal exclusieve foto’s van de onthulling.

* In oktober wordt het oosten van Turkije getroffen door een zware aardbeving. Op dat moment bevindt de cast en crew van Ek Tha Tiger zich in Turkije. Fans maken zich zorgen over Salman Khan en Katrina.

* Bad luck blijft Shiney Ahuja achtervolgen. Deze maand wordt hij opnieuw aangeklaagd en ditmaal door zijn tegenspeelster Sayali Bhagat.

Verder deze maand: Priyanka Chopra werkt met autistische kinderenKindacteur Partho Gupte wint prestigieuze prijs, The Making of Sadda Haq, scriptschrijver Delhi Belly gaat regisserenReleasedatum Ek Tha Tiger bekendgemaakt, Dhoom 3 loopt vertraging op, Hrithik Roshan verslaat de Khans!, Eerste trailer Don 2

Overleden in oktober: Ghazalzanger Jagjit Singh,

 

| November 2011 |

* Lady Gaga is zoals altijd weer lekker controversieel. Ditmaal plaatst de zangeres een foto op Twitter met de tekst: Screw Hollywood, it’s all about Bollywood. Nog meer Hollywood deze maand op Bollywood Blog. En niet alleen Lady Gaga is gecharmeerd van Bollywoodacteurs, ook Kirsten Stewart is gek op Bollywood en in het bijzonder Shah Rukh Khan. Haar vriend, Robert Pattinson, heeft zelfs DDLJ in zijn top 5 van favoriete films all time staan. Hoe cool is dat? En    Anupam Kher maakt bekend dat hij binnenkort begint aan de opnames van een Hollywoodfilm met niemand minder dan Robert De Niro. Daarnaast maakt Anil Kapoor bekend dat hij de rechten van de Amerikaanse tv-serie 24 heeft gekocht. Hij is van plan om een Indiase versie te maken en zelf in de schoenen van Jack Bauer te stappen.

* Om Puri uit zijn teleurstelling over de kwaliteit van films die hij krijgt aangeboden. Volgens hem ligt de macht nu bij de Khans en de Kumars. De productie van goede cinema ligt in hun handen.

* Na het overlijden van Mansoor Ali Khan Pataudi wordt zoon Saif Ali Khan, in het bijzijn van zijn familie, gekroond tot de nieuwe Nawab.

* Het ambitieuze project Heroine van regisseur Madhur Bhandarkar blijft maar tegen problemen aanlopen. Eerst wordt het project stopgezet, omdat Kareena Kapoor de hoofdrol niet kan vertolken. Vervolgens gaat Bhandarkar naar Aishwarya Rai. Nu lijkt alles te gaan zoals het moet, maar dan raakt de actrice zwanger.  Bhandarkar gaat terug naar Kareena Kapoor. Zij accepteert de film, maar dan besluiten de componisten het project te verlaten….Maar na een goed gesprek zijn Salim-Sulaiman weer van de partij.

* De Muppets zijn druk bezig met de promotionele activiteiten voor hun nieuwe film deze maand. Ze besluiten een parodie te maken op Bollywood. The Muppets Go Bollywood! Ze noemen het Slumfrog Millionaire!

* Na de release van Ra.One wordt de aanwezigheid van Arjun Rampal een van de vele kritiekpunten. Het publiek had graag meer van hem willen zien als de schurk. Maar Rampal zegt dat hij wel degelijk de hele film aanwezig is.

* En ja hoor…het grote nieuws van de maand…. waar fans al maanden op zitten te wachten….Abhishek Bachchan en Aishwarya Rai Bachchan worden op 16 november de trotse ouders van een dochtertje. Het nieuws werd door vader Abhishek op Twitter geplaatst. Het koppel werd overspoeld met felicitaties.

*Fans van Shah Rukh Khan en Priyanka Chopra kunnen de komende maanden volop genieten van het duo. Niet alleen verschijnt op 23 december het langverwachte vervolg op Don – The Chase Begins uit 2006, maar de acteurs hebben nog een verrassing voor hun fans. Een maand na de release van Don 2, zullen Khan en Chopra samen de Zee Cine Awards 2012 presenteren.

* Bollywood krijgt een eigen Walk of Fame. Wie verdient er volgens jou een plekje op deze Walk of Fame?

* Actrice Katrina Kaif is zeer geliefd bij miljoenen mensen en dat kan de reden zijn dat Kaif in het onderzoeksrapport van McAfee (bedrijf dat software ontwikkeld ter beveiliging voor je computer) wordt genoemd als de ‘meest gevaarlijke’ Indiase beroemdheid om online naar te speuren.

Verder deze maand: Shiney Ahuja begint met schone lei, Barfee drijft hoofdrolspelers uit elkaar, Big B denkt nog lang niet aan pensioen, Een interview en nieuwe foto’s van Arjun Rampal, Don 2 in juridische problemen?, of toch niet? Excel Entertainment zegt niets fout te hebben gedaan, Een Pakistaanse tv-serie over Emraan Hashmi, Ranveer Singh wil regisseren

| December 2011 |

* Heb jij het ook al voorbij zien komen op Facebook of Twitter? Als je met enige regelmaat te vinden bent op een van deze sociale netwerksites kan het je niet zijn ontgaan. Het nummer Why This Kolaveri Di is uitgegroeid tot een ware rage. We kunnen gerust stellen dat heel India in de ban is van dit Tamil-talige lied. Het nummer is zo populair dat iedereen zijn eigen versie uitbrengt. Ook de zoon van Sonu Nigam zingt het nummer continue thuis en dus schrijft vader een eigen versie van het nummer en laat het Nevaan opnemen. Er verschijnt ook nog een prachtige Engelstalige R&B versie, gezongen door Arjun.

* Don 2 is going places! De trailer van Don 2 verschijnt op de populaire filmsites IMDB en Rotten Tomatoes. Met Kerst wordt Don 2 uitgebracht in 41 landen.

* Bollywood legende Dev Anand overlijdt in Londen aan een hartstilstand. De crematie van de legendarische acteur Dev Anand zal binnenkort in Londen plaatsvinden. Fans en journalisten kwamen in grote getale opdraven om afscheid te nemen van Anand.

* Aamir Khan wordt deze maand voor de derde keer vader. Het jongetje werd op 1 december geboren in een prive-kliniek in Bandra, Mumbai. Aamir en vrouw Kiran kozen voor IVF-draagmoederschap. En hoewel de Bachchan-baby nog altijd naamloos is, na een maand, maken Aamir en zijn vrouw al wel de naam van hun zoon bekend: Azad Rao Khan.

* Ken je hem nog? De Indonesische agent die dit jaar maart wereldberoemd werd toen hij dansend en playbackend in een video op het nummer Chaiyya Chaiyya op YouTube verscheen? De politieagent is inmiddels ontslagen, maar wist wel een platencontract ter waarde van € 74.000 binnen te slepen.

* Deze maand is het dan eindelijk zo ver. In het kader van de release van Mission Impossible 4: Ghost Protocol heeft Bollywood Blog een exclusief interview voor je met Anil Kapoor. In dit interview vertelt Kapoor met over zijn Hollywoodavontuur dat allemaal begon met de Oscarwinnende film Slumdog Millionaire, zijn rol in de Amerikaanse serie 24, de verschillen tussen Hollywood en Bollywood,  zijn rol in Mission Impossible 4 en zijn plannen om een Indiase versie te maken van de tv-serie 24.

* Goed nieuws voor alle Munnabhai fans! We hebben er lang op moeten wachten, maar er komt een deel 3. Dit bevestigen de filmmakers. Ze hebben zelfs al een titel.

Verder deze maand: King of Bollywood gekroond in Marokko, Shilpa Shetty is zwanger, Chammak Challo meest gedownloade nummer, Russen houden nog altijd van Raj Kapoor, Katrina Kaif als Chikni Chameli, Dilip Kumar gaat twitteren, Nieuwe trailer Agneepath

Overleden in december: Dev Anand

Lees ook:Filmfare Cover van het jaar 2010
Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2010: oktober t/m december
Lees ook:Video: Bollywood hitsensaties Armaan Malik en Rapper Badshah komen beide eigen versie van Justin Bieber’s Sorry
Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2010: januari t/m maart
Lees ook:Exclusieve video: Hum Toh Hain Cappuccino (Kya Super Kool Hain Hum)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.