Charlie Chaplin terug in animatie

Het Indiase animatiebedrijf DQ Entertainment werkt momenteel aan de productie van een 104-delige serie over Charlie Chaplin en zijn avonturen. Deze serie is gebaseerd op de stomme films van Chaplin.

“Mr. Bean heeft ons jarenlang entertainment gegeven, zonder echt gesproken te hebben. Het is overduidelijk dat tekst niet noodzakelijk is om grappig te zijn, maar dat dus stomme films ook werken”, aldus Tapaas Chakravarti, voorzitter van DQ Entertainment. “Chaplin deed het al jaren.”

DQ is verantwoordelijk geweest voor een breed scala aan anitmatiehits waaronder The Iron Man, The Jungle Book, Lassie, het uitstekende Tara Duncan en diverse series die verbonden zijn aan Indiase legenden zoals Omkar, Ravan en Balkand.

De animatie-industrie is groeiende in India en wordt vaak ingezet door buitenlandse bedrijven vanwege de lage kosten en de expertise in sofware.
Chakravaarti is ervan overtuigd dat de Chaplin animatie een wereldwijde hit zal zijn. “We zijn van plan om de geanimeerde Chaplin in moderne situaties te plaatsen, maar tegelijktijd willen wij zijn poetische en kinderlijke kijk op de wereld behouden.”

Lees ook:Trailer: Sholay nu als tekenfilm
Lees ook:Ketan Mehta released Ramayana- Het Epos 3D in 6 talen
Lees ook:Geen Oscarnominatie voor Barfi!, India uit de race
Lees ook:Ekta Kapoor: “Ik geef het publiek wat ze willen”
Lees ook:Shah Rukh Khan na twee jaar weer op het podium

Eén reactie op “Charlie Chaplin terug in animatie

  1. janneke en s.s

    waneer is die geboren en overleden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.