Lisa Ray genezen van kanker

Er wordt wel gezegd dat moed en standvastigheid tegen alle verwachtingen in kunnen gaan. Dit geldt vooral voor actrice Lisa Ray (o.a. bekend van de films Kasoor en Water), die de afgelopen paar maanden te maken had met een zware periode in haar leven.

Vorig jaar juni werd bij de 38- jarige actrice multipel myeloom, een kwaadaardige en zeldzame vorm van kanker, geconstateerd. In het licht van deze tegenspoed krijgt een mens twee opties, of je geeft het op of je gaat ervoor vechten. Ray koos voor het laatste en overwon de ziekte.

De ziekte

Multipel Myeloom is een vorm van kanker waarbij de witte bloedcellen, bekdn als plasma-cellen, zich hadden gevestigd in haar beenmerg. Nadat de ziekte was geconstateerd toonde Ray geen enkele vorm van panier, wanhoop of shock. In plaats daarvan was ze erg optimistisch en besloot ze de strijd met kanker aan te gaan.

Chemotherapie
Ray begon met de eerste chemotherapie behandeling op 2 juli 2009, enkele weken na de ontdekking. Ze toonde veerkracht om deze moeilijke tijden te doorstaan. Ze nam de diverse medicijnen, steroïden, onderging behandelingen zoals Velcade en Revlimid en streed tegen het voortdurende hongergevoel dat gepaard ging met de behandelingen.

De chemothearapie zorgde ervoor dat ze haar glanzende lokken verloor, maar ze bleef onaangedaan. Zelfs toen de foto’s van een kale Lisa Ray door de media werden verspreid.

Genezen
En al deze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen. Ray is nu helemaal genezen van de laatste sporen van de ziekte. Dit werd op vrijdag 23 april bekend gemaakt. Op haar blog hield ze bij wat ze onderging en stelde de buitenwereld op de hoogte van haar toestand. De 38-jarige actrice zegt dat de ervaring haar heeft geïnspireerd. “Kanker heeft mij de kracht gegeven om tegen de dood te vechten. Ik zal nooit deze ervaring van mijn ziekte vergeten. Nu breekt een nieuwe periode in mijn leven aan.”

Weer aan het werk
Nu Ray weer helemaal beter is, zal ze zich weer met enthousiasme gaan richten op haar acteercarrière. Ze is binnenkort te zien in de film Cooking With Stella. Daarnaast heeft ze toegezegd om een bijdrage te leveren aan de docu-drama van UniGlobe Entertainment getiteld 1 a minute, waarin ze verschijnt naar andere overlevenden van de ziekte kanker, zoals Olivia Newton-John, Diahann Carroll, Melissa Etheridge en Mumtaz. De pittige dame wil meer bewustwording creëren over deze minder bekende vorm van kanker.

Voor meer informatie over Lisa Ray, haar leven en haar strijd, kijk op haar site: http://www.lisaraniray.com/

Lees ook:Zeldzaam type kanker ontdekt bij Lisa Ray
Lees ook:Componist Aadesh Shrivastava overleden
Lees ook:Shilpa Shetty: “Huidige levensstijl oorzaak toename kankerpatiënten”
Lees ook:Emraan Hashmi’s vierjarige zoon gediagnosticeerd met kanker
Lees ook:Operatie Manisha Koirala succesvol

0 reacties op “Lisa Ray genezen van kanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.