Happy Birthday to Shilpa Shetty

Op 8 juni is Shilpa Shetty jarig en de actrice is vandaag 35 jaar geworden. Bollywood Blog neemt je mee op reis door de tijd, van haar jeugd tot nu.

 

Shilpa Shetty wordt geboren op 8 juni 1975 als eerste kind in het gezin van Surendra en Sunanda Shetty. En van jongs af aan was de ‘performer’ al zichtbaar in Shilpa.

Shetty is een getrained Bharatnatyam danseres. Ze studeerde aan de St. Anthony Girls’ High School in Chembur en vervolgde later haar studie aan de Podar College in Matunga.

Tijdens haar studietijd was zij de aanvoerder van het volleybalteam. Daarnaast hield ze zich bezig met karate waar ze een zwarte band in heeft. 

Carrière
Shilpa Shetty begon in 1991 met haar modellencarrière. Haar eerste opdracht was een advertentie voor het drankje Limca.  Ze was hier pas 16 jaar.

Na een korte carrière als model maakt Shetty haar debuut in 1993 met de film Baazigar, waarin zij te zien is naast Shah Rukh Khan en Kajol. Haar rol in de film kreeg een nominatie bij de Filmfare Awards in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol.

Na Baazigar verschijnt Shetty in een aantal middelmatige films. Eén van haar meest bekende films uit die tijd is Main Khiladi Tu Anari, waarin ze te zien was met Akshay Kumar. Redelijk snel daarna werd bekend dat de twee een relatie met elkaar hadden.

Tegen 1996 neemt Shetty’s succes flink af, maar omdat ze de talen Tamil, Telugu en Kannada vloeiend sprak besloot ze regionale films aan te nemen. Haar eerste Telugu film was getiteld Sahasa Veerudu Sagara Kanya.

De volgende belangrijke film in haar carrière was Rishtey uit 2002. Hierin is ze te zien naast Anil Kapoor en Karishma Kapoor. Voor deze film wordt Shetty genomineerd in de categorie voor Beste Vrouwelijke Bijrol, maar de award gaat aan haar neus voorbij.

In 2004 verschijnt Shetty in de film Phir Milenge. Dit is één van haar meest succesvolle films in haar carrière als actrice. De film legt de focus op het AIDS probleem in India. Phir Milenge zorgde ervoor dat Shetty werd genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol, maar helaas ging ook deze award aan haar neus voorbij. Sinds Phir Milenge zet Shetty zich actief in om mensen bewust te maken van AIDS.

Big Brother is watching…
De grootste wending in het leven van Shetty kwam in 2007 in de vorm van  Celebrity Big Brother house, Londen. Ze kreeg te maken met racisme van haar huisgenoot Jade Goody, die op diverse denigrende manieren Shetty voor het blok probeerde te zetten. Ze noemde Shetty zelfs ‘Shilpa pappodam’.

De racistische opmerkingen van Goody zorgde ervoor dat zij het Big Brother huis vroegtijdig moest verlaten. De beelden van de opmerkingen en interviews met Shetty over het voorval gingen de hele wereld over. Ze kreeg veel medeleven van een wereldwijd publiek. Shetty won Celebrity Big Brother. Er gingen harde geruchten dat het voorval in scène was gezet, maar Shetty ontkent dit.

De racistische beledigingen zorgde voor veel schaamte zowel bij de Bristse regering als het volk. Het land deed er dan ook alles aan om het goed te maken met Shetty. Zelfs Queen Elizabeth II maakte tijd vrij om Shetty te ontmoeten.

Shetty kreeg de zeldzame eer te worden uitgenodigd door het Lagerhuis. Daar ontmoette ze de Britse Premier Gordon Brown.

Thuiskomst Shetty
Tegen de tijd dat Shetty terugkeerde naar India, was ze uitgeroepen tot nationale held die opstond tegen racisme. Ze werd op het vliegveld ontvangen door haar ouders en duizenden fans.

Shetty krijgt voor haar moedige optreden tegen racisme een eredoctoraat toegekend door de Leeds Metropolitan University.

In 2007 ontvangt Shetty de IIFA Special Award voor Global Impact. Ze ontvangt dat jaar diverse onderscheidingen waaronder de Silver Star Award voor haar bijzondere bijdrage aan humanitaire doelen. Daarnaast ontvangt ze ook de Rajiv Gandhi National Quality award.

Meer controversie
Het jaar 2007 was het jaar van Shilpa Shetty. Nu alle controversies rondom de rascistische opmerkingen langzaamaan hun uittrede deden uit Shetty’s leven, kreeg ze vrijwel meteen te maken met de volgende controversie. De beroemde kus van Richard Gere. 

De twee acteurs bij een AIDS bewustzijn evenement en daar zoende Gere Shetty publiekelijk twee keer op haar wang. Dit zorgde voor veel ophef van voornamelijk rechtste groeperingen. Het incident liep zo erg uit de hand dat er arrestatiebevelen werden uitgegeven voor Shetty en Gere, maar deze werden vlak daarna weer ingetrokken.

Talentvolle dame
In 2008 besluit Shetty haar verdere talenten te showen. Ze wordt één van de leerlingen van Baba Ramdev en brengt haar eigen Yoga-DVD op de markt. Daarnaast is ze ook schoonheidsspecialiste en begint haar eigen spa.

Naast haar AIDS campagnes is Shetty ook één van de gezichten van PETA. Voor één van de posters poseerde de actrice als een gekooide tijgers als protest tegen de wreedheid jegens circusdieren.

In 2008 wordt Shetty de presentatrice van de Indiase versie van Celebrity Big Brother genaamd Bigg Boss. Jade Goody komt naar India om deel te nemen aan de show, maar leert tijdens haar verblijf in het land dat ze kanker heeft.

Haar Relaties
Shilpa had ooit een relatie met Akshay Kumar, maar het koppel ging in 2000 uit elkaar nadat hij een relatie begon met Twinkle Khanna.

Hierna verschenen diverse berichten in de media dat Shetty een affaire had met regisseur Anubhav Sinha, maar de actrice ontkende.

Sinds 2008 is Shetty samen met zakenman Raj Kundra. De ex-vrouw van Raj Kundra beschuldigde Shetty ervan dat zij de reden was voor hun scheiding, maar Kundra verwerpte deze beschuldiging. De verklaring werd later ook door zijn ex-vrouw ingetrokken.
Op 22 november 2009 treedt Shetty in het huwelijk met Raj Kundra.

Het gelukkige koppel hield de huwelijkceremonie privé door alleen familieleden uit te nodigen. Een paar dagen later werd er een grootse receptie gehouden voor al haar Bollywoodcollega’s waaronder Amitabh Bachchan, Aishwarya Rai Bachchan, Shah Rukh Khan en Rani Mukherjee.

Tegenwoordig is ze naast actrice ook zakenvrouw. Samen met haar man is ze één van de aandeelhouders en investeerders van het IPL cricket team Rajasthan Royals. Daarnaast runnen ze ook samen een restaurantketen in London.

Lees ook:Huwelijk van Shilpa Shetty en Raj Kundra op 22 november
Lees ook:Shilpa Shetty zwanger?
Lees ook:Introducing Viaan Raj Kundra
Lees ook:Shilpa Shetty bevallen van een jongen!
Lees ook:Shilpa Shetty bevestigt zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.