Vol verwachting klopt het hart van Anil Kapoor

De Nederlandse en Indiase televisie zijn alweer begonnen met het achtste seizoen van de Amerikaanse serie 24. Deze serie is voor het Indiase publiek des te interessanter, want acteur Anil Kapoor is hierin te zien in de rol van president Omar Hassan.

De acteur is niet nerveus over zijn debuut in de Amerikaanse serie, maar staat wel te springen om de reacties van het publiek.

“Ik ben altijd enthousiast, maar niet nerveus. De waardering die ik op internationaal niveau heb ontvangen maakt het iets makkelijker om mijn nervousiteit onder controle te houden.”

Hollywood is niet rascistisch
Verschillende media berichtten dat acteur Dev Patel, uit Slumdog Millionaire (nu te zien in The Last Airbender), Hollywood rascistisch noemde. Kapoor denkt dat zijn woorden verkeerd zijn begrepen. “Ik ken Dev te goed, en hij kan zoiets nooit hebben gezegd.”

Talent is bepalende factor
Wanneer Kapoor wordt gevraagd of hij in Hollywood te maken heeft gekregen met enig rascistisch, antwoordt hij dat Hollywood het toonbeeld is van gelijkheid. Hij voegt toe dat hij de rol van president Hassan uit het Midden-Oosten ook zeker niet vernederend vond. “Ik heb overal op de wereld gewerkt en heb nog nooit ergens zoveel gelijkheid gemerkt wanneer het gaat om de rollen die worden aangeboden. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik getypecast werd. Ze behandelen iedereen gelijk. Als getalenteerd bent, mensen kan aantrekken, kwaliteit kan leveren en in het geld in het laatje weet te brengen, dan zullen ze je met open armen accepteren, zelfs als je uit Timboektoe komt”, zegt Kapoor.

Grijs personage
Kapoor zegt dat zijn personage uit de tv-show hem toelaat om een brede waaier van emoties tentoon te stellen. “Het is een ‘grijs’ personage, een liberale man die hard werkt om het te maken. En tijdens zijn reis naar de VN om een vredesverdrag te ondertekenen, verliest hij langzaam het vertrouwen van iedereen. Mij werd verteld dat de kwetsbaarheid die ik aan het karakter meegaf niet iets is dat kan op de toneelschool wordt onderwezen. Hoe kunnen deze mensen iedereen typecasten? “

Lees ook:Anil Kapoor: Het succes in Hollywood en Bollywood (Deel 2)
Lees ook:Anil Kapoor bevestigt rol in Mission Impossible 4
Lees ook:Anil Kapoor: Het succes in Hollywood en Bollywood (Deel 1)
Lees ook:Imran Khan heeft geen bezwaar tegen Indiase Brokeback Mountain
Lees ook:Saqib over zijn ontmoeting met Ranbir Kapoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.