Exclusieve video: Preity Zinta ontvangt eredoctoraat

Actrice Preity Zinta staat niet alleen bekend als goede actrice, maar ook vanwege haar werk als sociaal activist.

Ze zet zich in voor de emancipatie voor vrouwen en voert campagne voor mensenrechten. En voor dit humanitaire werk ontving Zinta op vrijdag 29 oktober van de University of East Londen een eredoctoraat.

De actrice voelt zich vereerd. “Het is geweldig om deze eer te mogen ontvangen. In mijn loopbaan heb ik altijd awards ontvangen voor mijn films. Dit is de eerste keer dat ik iets krijg voor mijn culturele bijdrage en humanitaire werk, dus dit is wel zeer speciaal.”

In haar dankwoord zei ze: “Toen ik een klein meisje was, vertelde mijn vader mij het volgende: een Indiase vrouw is wanneer ze jong is afhankelijk van haar ouders; als ze getrouwd is, is ze afhankelijk van haar man; en als ze oud is, afhankelijk van haar zoon. Ik wil niet dat jij zo wordt. Ik wil dat jij onafhankelijk bent. Ik wil dat je de meester van je eigen lot wordt en de enige manier waarop je dat kan doen is door een opleiding te volgen en op eigen benen gaan staan. Ik heb echt geluk gehad met mijn ouders, die mij de mogelijkheid gaven om te studeren en mij lieten doen wat ik wilde doen. En toen ik eindelijk op eigen benen stond, besloot ik om mij in te zetten voor de empowerment van vrouwen in India. ”

Bekijk hier de ceremonie.

Lees ook:Preity Zinta is back!
Lees ook:16-jarige gelooft Preity Zinta niet
Lees ook:IPL droom komt tot een einde voor Preity Zinta en Shilpa Shetty
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Preity Zinta
Lees ook:Bollywood actrice Preity Zinta getrouwd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.