“Mentaliteit jonge generatie acteurs is veranderd”

Neil Nitin Mukesh is een acteur die niet bang is om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hij gelooft niet in de opvatting dat de nieuwe generatie zich alleen moet concentreren op de zogenaamde typische ‘masalafilms’.

“Ik ben erin geslaagd om vanaf mijn debuut het publiek interessante cinema te geven. Johnny Gaddaar is geen typische debuutfilm, maar het succes en de complimenten die ik ontving voor mijn rol motiveren mij om beter om mij heen te kijken naar diverse cinema en rollen.”

De oeuvre van de acteur laat zijn diversiteit zien. Of het nu Kabir Khan’s New York; Pradeep Sarkar’s Lafangey Parindey, Madhur Bhandarkar’s Jail of Vishal Bhardwaj’s 7 Khoon Maaf betreft, Mukesh heeft het aangedurfd om iedere keer met een gewaagde rol te komen.

Risico’s nemen om te verrassen
De acteur is ervan overtuigd dat deze generatie van jonge acteurs, zij het Ranbir Kapoor, Imran Khan, Shahid Kapoor of hijzelf, bereid is om risico’s te nemen en zichzelf en het publiek keer op keer te verrassen met een pakkende performance.

Mukesh is van mening dat de oudere generatie moeite had om te combineren tussen commerciele cinema en arthouse films of middle-of-the-road cinema. Maar zijn tijdgenoten en hijzelf hebben daar geen enkele moeite mee.

Nooit te jong om te experimenteren
Ze gaan de uitdaging aan, terwijl zij eigenlijk net aan hun carrière zijn begonnen… “De mentaliteit van de nieuwe generatie is veranderd. We durven meer risico’s te nemen. Een acteur is nooit te jong om te experimenteren. Terwijl ik een grote fan van de commerciële cinema, ik hou van zang-en dans, voel ik ook continue de drang om te blijven experimenteren met filmmakers die uit hun comfortzones stappen en een nieuwe dimensie aan hun werk geven. Dat is de reden waarom mijn lijst van favoriete filmmakers een half dozijn National Award-winnende regisseurs omvat.”

Lees ook:Rajshri Productions gaat experimenteren
Lees ook:“Mijn films zijn geen experimenten”
Lees ook:Aamir Khan: “Filmmakers zijn bang om te experimenteren”
Lees ook:Shammi Kapoor nog een keer op het witte doek
Lees ook:Varun Dhawan: “Alia is de Robert de Niro van onze generatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.