Bollywood krijgt eigen Walk of Fame

Bandra Bandstand, een prominent punt in de stad Mumbai, krijgt haar eigen Walk of Fame. 

Maar in tegenstelling tot Hollywood, zal de Indiase versie geen stervormige tegels zien, maar handafdrukken van beroemdheden in klei, welke vervolgens in messing zullen worden verwerkt.

Als blijk van waardering
Het idee, geinspireerd door de Hollywood Walk Of Fame in Los Angeles waar je op de beroemde stoep een ster vindt met de naam van de Hollywoodster erin, is bedacht door de zender UTV Stars. Algemeen Directeur van de zender, Nikhil Gandhi, zegt dat dit de mooiste manier is om de Bollywoodsterren te eren.

“Wij beschouwen onszelf  als het officiële Bollywoodkanaal en wilden dus iets doen voor onze grote sterren, die door de jaren heen zoveel hebben bijgedragen aan onze filmindustrie. Dit is, naar onze mening, de best mogelijke manier waarop we onze waardering kunnen uiten.”

Maar waarom is er gekozen voor Bandstand als locatie? “Bandstand is gekozen vanwege de iconische status, gemakkelijke toegang en exotische sfeer”, aldus Nikhil Gandhi. Hij voegt toe dat hij ervan overtuigd is dat het initiatief tevens het aantal bezoekers van binnen- en buitenland zal verhogen.

Gratis
De zender heeft alle benodigde toestemming ontvangen om dit plan te realiseren. “De toestemmingen zijn binnen. De Bollywood Walk of Fame zal ook bijdragen aan de verfraaiing van de stad. Daarnaast zal het open zijn voor iedereen, in tegenstelling tot andere toeristische plekken, “aldus Gandhi.

De eerste fase gaat in januari 2012 van start. Gandhi hoopt dan ongeveer 60 handafdrukken van acteurs en actrices te kunnen tonen.  Wanneer de Bollywood Walk of Fame zal worden onthuld is nog niet bekend.

Bollywood Blog houd je op de hoogte!!!

Welke ster verdient zijn of haar eigen ster?
Laat ons weten wie volgens jou een plaatsje heeft verdiend op deze Walk of Fame?

Lees ook:UTV opent Bollywood Walk of Fame
Lees ook:Acteurs die Gandhi op het witte doek tot leven brachtten
Lees ook:Richard Attenborough over zijn film Gandhi
Lees ook:Waheeda Rahman in tranen na onthulling standbeeld Dev Anand
Lees ook:Ajay Devgn: “Over 30-40 jaar zijn mensen ons vergeten”

0 reacties op “Bollywood krijgt eigen Walk of Fame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.