UTV opent Bollywood Walk of Fame

Zoals je in november 2011 al bij Bollywood Blog kon lezen, zou de Hindi filmindustrie haar eigen Walk of Fame krijgen. En op 28 maart 2012 is het dan zo ver.

De promenade, dat zich bevindt te midden van de huizen van Shah Rukh Khan en Salman Khan, werd officieel onthuld door actrice Kareena Kapoor.

Bandra Bandstand
Het is al jaren de perfecte plek voor joggers, een ontmoetingsplaats en prachtige hangplek voor jongeren: Het pittoreske Bandra Bandstand. Deze plek is vanaf vandaag veranderd in Walk of the Stars. Het idee is afkomstig van de tv-zender UTV Stars.

Wie staan er nu?
De promenade is versierd met 20 handafdrukken of handtekeningen van populaire legendes uit de Hindi Filmindustrie. In deze eerste serie heeft UTV Stars zich specifiek gericht op de eerste filmfamilie in de filmindustrie, namelijk de Kapoors, maar daarnaast ook andere legendes zoals Dev Anand.

Andere namen die nu te vinden zijn op de promenade zijn onder meer Kareena Kapoor, Sonam Kapoor, Ranbir Kapoor, Sharmila Tagore, Meena Kumari, Shammi Kapoor, Shabana Azmi en Sridevi.

Waar is Amitabh Bachchan?
Het meest opvallende is dat UTV de grootste legende lijkt te zijn vergeten: Amitabh Bachchan. “Amitabh Bachchan is een levende legende en fenomeen. Wij hebben ons meer gericht op de acteurs voor zijn tijd. Amitabh Bachchan’s handafdruk komt hier uiteraard ook te liggen. We zullen dit uiteraard grootst aanpakken en er een speciale gelegenheid van maken”, aldus UTV Stars.

Op de foto met een legende
De Walk of the Stars bestaat niet alleen uit tegels met handafdrukken, maar op de promenade zijn ook een aantal beelden te vinden van een Bollywood legendes als Raj Kapoor, Shammi Kapoor, Dev Anand, Dilip Kumar, Rajesh Khanna en Amitabh Bachchan. De beelden zijn op ware grootte en gemaakt van messing. De legendes zitten op een bankje. Op deze manier kan iedereen op de foto met hun favoriete ster.

“Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel mensen naast Raj Kapoor willen zitten en samen met hem op de foto willen”, aldus Robin Nath, ere-secretaris en curator bij Bandra Bandstand Residents Trust. “Ik weet zeker dat dit een grote hit zal zijn.”

UTV Stars is ervan overtuigd dat dit project veel toeristen en lokale bevolking zal trekken. “Het is een prachtige Walk voor Bandra. Er komen al veel toeristen naar deze wijk om te kijken naar de huizen van sterren. Het wordt tijd dat mensen de roem van deze acteurs zien en op deze manier kunnen wij hen de eer geven die hen toekomt.”

Lees ook:Bollywood krijgt eigen Walk of Fame
Lees ook:Ajay Devgn: “Over 30-40 jaar zijn mensen ons vergeten”
Lees ook:Waheeda Rahman in tranen na onthulling standbeeld Dev Anand
Lees ook:Foto’s: Standbeeld Yash Chopra onthuld
Lees ook:Bollywood reageert op dood van Shammi Kapoor

0 reacties op “UTV opent Bollywood Walk of Fame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.