Biografie Dilip Kumar verschijnt eind dit jaar

Een biografie over het leven van levende legende Dilip Kumar wordt uitgebracht op de verjaardag van de acteur, namelijk 11 december.

Het boek is geschreven door filmjournalist Uday Tara Nayar, onder toeziend ook van Kumar’s vrouw Saira Banu.

Een reis van 80 jaar…
De biografie volgt de reis van de 89-jarige acteur die 80 jaar geleden als Yusuf Khan vanuit Peshawar naar Mumbai vertrok, zijn acteercarrière in Bombay (nu Mumbai) en hoe hij uitgroeide tot een van de meest gerespecteerde acteurs in Hindi Cinema.

Het boek reconstrueert de Pathaanse buurt waar de acteur opgroeide met illustraties en zeldzame foto’s van familie, vrienden, het beroemde echtpaar Dilip Kumar en Saira Banu en natuurlijk zijn vele memorabele films uit het eigen archief.

Respect
Veel schrijvers hebben het echtpaar de afgelopen jaren benaderd voor het schrijven van een biografie, maar het paar koos uiteindelijk voor Nayar. “Er zijn veel schrijvers die ons met dit idee hebben benaderd. Wij hebben gekozen voor Uday Tara omdat zij eigenlijk gewoon tot de familie behoort. Dilip Kumar kent haar al heel lang als filmjournaliste…ze is een goede schrijver en ze schrijft met een gevoel van respect”, aldus Banu.

Publicatie door Sharp Focus en New Media
Dit koffietafelboek wordt gepubliceerd door Banu’s entertainmentbedrijf Sharp Focus en de uitgeverij New Media, India’s grootste bilaterale uitgeverij voor vakbladen.

“We zijn trots om geassocieerd te worden met de uitgave van een koffietafelboek over de bekendste acteur uit de Hindi cinema. Wij willen het legendarische echtpaar, Sairaji en Dilip Sahab bedanken voor deze kans”, aldus Satya Swaroop, Managing Editor van New Media.

Lees ook:Dilip Kumar opgenomen in ziekenhuis, toestand stabiel
Lees ook:Dilip Kumar mag binnenkort naar huis
Lees ook:Dilip Kumar op bedevaart naar Mekka
Lees ook:Exclusieve foto’s: Dilip Kumar, Big B en SRK samen op cover van Filmfare
Lees ook:Dilip Kumar op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.