Nichtje Sanjay Dutt wil naam voor zichzelf maken

Acteur Sanjay Dutt staat bekend om zijn standpunt betreffende een acteercarrière voor de vrouwen binnen zijn familie.

Toen zijn dochter aankondigde dat zij een carrière als actrice wel zag zitten werd dit al gauw afgekeurd door Dutt.

“Ik zal mijn dochter niet aanmoedigen om actrice te worden. Dit is geen traditie bij de Dutts, anders waren mijn zussen en mijn nichten ook wel actrice geworden. Maar dat is niet de manier waarop mijn vader ons heeft opgevoed.”

Toch is er een nichtje van Dutt die wel de droom koestert om actrice te worden en er hard aan werkt om deze droom werkelijkheid te maken.

Nazia Hussain
Nazia Hussain, kleindochter van filmmaker Akhtar Hussain (oudere broer van Nargis, moeder van Sanjay Dutt), is momenteel druk bezig met haar acteercarrière. De jonge dame maakte dit jaar haar debuut met Say Yes To Love, maar de film flopte en ze verdween al snel van de radar.

De strenge regel van de familie Dutt is bekend bij Hussain, maar ze voegt toe dat de familie op de hoogte is van haar carriere. “Na mijn acteeropleiding ben ik direct begonnen met audities. Het is niet zo dat zij niet wisten waar ik mee bezig was.”

Sanju Chachu
Het is vaak niet meer dan normaal dat familie elkaar in deze filmindustrie helpt, maar de jonge actrice geeft toe niet veel contact te hebben met Dutt. “Ik heb niet echt veel contact met Sanjay Chachu, maar wel met zijn zussen. Ik ben niet echt met hem opgegroeid, behalve dat ik hem op het witte doek zag.”

Eigen stempel
De familierelatie helpt haar echter niet om rollen te krijgen in Bollywood. “Ik gebruik zijn naam niet tijdens de audities. Ik wil zelf mijn eigen stempel drukken. Je moet ook wel begrijpen dat ook in afkomstig ben uit een filmfamilie. Mijn grootvader, Akhtar Hussain was ook filmmaker.”

Advies
Op de vraag of ze Dutt weleens advies heeft gevraagd of gekregen schudt ze nee. “Hij is erg druk met zijn eigen werk en familie. Ik word altijd zeer verlegen als ik oog in oog met hem sta. Ik zou doodsbang zijn om mijn films aan hem te vertonen.”

Geen druk
“Toen hij zijn debuut maakte, kwam hij binnen als de zoon van. Zijn vader was een beroemdheid. Maar hij heeft heel hard moeten werken om succesvol te worden. Er waren hoge verwachtingen en de druk was enorm.”

Hussain heeft hier zelf geen last van. “Ten eerste ben ik een Hussain en geen Dutt. Als ik een Dutt zou zijn, zou er veel meer druk zijn. Ik wil goed werk leveren en hoop dat mijn familie trots op mij kan zijn. Ik wil zelf groeien.”

Lees ook:Marlon Brando inspiratie achter Sanjay’s look in Agneepath
Lees ook:Sanjay Dutt: “Ik kan mijn hele leven geen student spelen”
Lees ook:Sanjay Dutt’s look in Ra.One
Lees ook:Sanjay Dutt in Agneepath
Lees ook:Sanjay Dutt wordt vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.