Echte of virtuele vrienschap?

Happy Friendship Day! Echte vrienden zijn bijzonder. Met vrienden kun je lachen, huilen en deel je eigenlijk alles. Maar bestaat echte vriendschap nog wel in deze virtuele wereld?

De new-age wereld, waar vriendschappen sneller ontstaan op sociale netwerksites, heeft de definitie van vriendschap veranderd. ‘Request-Accept-Like’ – lijkt  de nieuw formule om ‘levenslange vriendschappen’ te sluiten.

Volgens veel studenten overleeft vriendschap nu op de sociale netwerksites. Het chatten online vergemakkelijkt de opbouw van relaties en het delen van emoties.

Vroeger…
Een van de grote veranderingen van de afgelopen jaren is dat je geen verjaardagen meer hoeft te onthouden of op te schrijven. Vroeger noteerde je deze in agenda’s of op een verjaardagskalender, tegenwoordig krijg je een notificatie wanneer een van je vrienden jarig is. Om een ‘vriendschap’ te behouden lijkt steeds minder inspanning nodig te zijn.

Jongeren hebben ook steeds meer ‘vrienden’. Vroeger had je minder vrienden en meer gevoelens, tegenwoordig is dat juist het tegenovergestelde.

Jou mening
Draagt een sociale netwerksite werkelijk iets bij aan je vriendschappen en de emotionele band die je met iemand deelt? Zijn online vrienden een tijdelijke oplossing of kan het werkelijk leiden tot echte vriendschappen? Wordt het tijd om verder te kijken dan de 500+ vrienden op netwerksites?

Stap uit die virtuele wereld! Breng deze dag door met de vrienden die je laten lachen met hun gekke capriolen, met wie je avonturen hebt beleefd, met wie je leuke dingen kunt ondernemen en met wie je lekker vals je favoriete nummers kunt zingen!

Lees ook:16-jarige gelooft Preity Zinta niet
Lees ook:Shah Rukh Khan toegetreden tot virtuele ranglijst van beroemdheden
Lees ook:Slapeloze nachten voor Bollywood?
Lees ook:“Kai Po Che gaat over Indiase jongeren uit de middenklasse”
Lees ook:Trailer: Ooh La La (The Dirty Picture)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.