Aamir Khan: “Filmmakers zijn bang om te experimenteren”

Tijdens het Times Leadership Summit sprak acteur Aamir Khan over de veranderingen in de Indiase Cinema.

Hij uitte tevens zijn teleurstelling naar huidige filmmakers en hun redenen om films te maken.

“De jaren 70 en 80 waren zeer teleurstellend. Vanaf eind jaren 80 zie je een geleidelijke verandering. De definitie van mainstream cinema wordt voortdurend aangepast en is nu verbreed. Het publiek verandert ook.”

Echter ligt de nadruk, volgens Khan, vandaag de dag meer op het verdienen van geld. “Ik geef geen schuld aan het publiek, maar aan de filmmakers. Filmmakers en acteurs selecteren scripts om records te verbreken. Ze zijn bang om te experimenteren. Maar cinema is een kunst. Film moet creativiteit toelaten en het verhaal moet je hart raken.”

Films dienen ter entertainment. Dat is een ding wat zeker is, maar de 49-jarige acteur benadrukte dat entertainment niet de eindhalte is van hun verantwoordelijkheid als entertainers. “Het is onze verantwoordelijkheid om helden te creĆ«ren, mensen te motiveren, het goede te promoten en verse zuurstof door dit land te laten stromen.”

Lees ook:“Bollywood hoeft het Westers publiek niet te dienen”
Lees ook:“Ik had ook de hoofdrol in Sarkar kunnen spelen”
Lees ook:‘Technologie niet bepalend voor succes film’
Lees ook:Goede scripts van groot belang voor Bollywood
Lees ook:Week Special: Harde uitspraken Shailendra Singh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.