Bollywood acteur Salman Khan vrijgesproken in hit-and-run zaak

Bollywood acteur Salman Khan is vrijgesproken van alle aanklachten in de hit-and-run zaak uit 2002. Dit maakte het Hooggerechtshof vandaag bekend. Khan barstte in tranen uit na het horen van de uitspraak.

Uitspraak
“Op basis van alle bewijzen die zijn verzameld door beide partijen kan worden geconcludeerd dat Salman Khan onschuldig is, ongeacht wat men hiervan denkt”, aldus het Hooggerechtshof. Familie, fans en vrienden van Khan konden hun geluk niet op.

Geen hard bewijs
De rechter verklaarde dat de aanklager niet heeft kunnen aantonen dat de acteur achter het stuur van het voertuig zat en dronken was ten tijde van het ongeval.

Getuigenis voormalig bodyguard ongeldig
De verklaring van Khan’s voormalige bodyguard, Ravindra Patil, werd genegeerd. Deze verklaarde destijds dat de acteur, ondanks herhaalde waarschuwingen, die nacht toch dronken achter het stuur van zijn voertuig is gaan zitten. Patil werd niet beschouwd als een volledig betrouwbare getuige. De bodyguard overleed in 2007.

In mei dit jaar werd de 49-jarige acteur nog schuldig bevonden aan nalatig rijgedrag, rijden onder invloed, het veroorzaken van lichte en ernstige verwondingen. nalatigheid, dood door schuld en het verlaten van een plaats delict waar hij een man met zijn SUV had aangereden en werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. De acteur ging direct en hoger beroep tegen deze uitspraak.

De zaak
In de vroege uren van 28 september 2002 ramde de Toyota Land Cruiser van de acteur de American Bakery in Bandra. Op de stoep sliepen vijf mensen. Vier van hen raakten zwaargewond en een overleed. De bestuurder van de wagen verliet de plek van het ongeval.

Lees ook:Bollywood-acteur Salman Khan veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf
Lees ook:Getuige identificeert Salman Khan als bestuurder van de SUV
Lees ook:6 mei: Judgement Day voor Salman Khan
Lees ook:Judgement Day – Uitspraak in hit-and-run zaak Salman Khan morgenochtend
Lees ook:Salman Khan vervolgd voor dood door schuld; pleit onschuldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.