Khushi Kapoor snoert mond body shamers

We zijn allemaal dol op Instagram, maar de aanwezigheid van social media is niet altijd even plezierig. Dit merkte Khushi Kapoor, de dochter van Bollywood actrice Sridevi, de afgelopen weken toen zij op haar Instagram een lading negatief commentaar ontving over haar lichaam.

De 15-jarige Khushi, die zeer actief is op sociale media, zou volgens menig Instagramgebruiker niet voldoen aan het beeld van het ‘perfecte lichaam’ zoals deze door de media wordt voorgeschreven.

In plaats van dicht te klappen schreef Khushi een open brief aan haar Body Shamers waarin ze zegt trots te zijn op haar lichaam.

Body Shaming is geen nieuw verschijnsel onder beroemdheden of hun kinderen maar wat wel nieuw en zeker ook zeer hartverwarmend is, is dat jongeren het onderwerp niet onder stoelen en banken schuiven en zich niet schamen om het aan de kaak te stellen.

Khushi Kapoor, die zich ergerde aan die zinloze opmerkingen, pakt het probleem van deze onaangename manier van pesten stellig aan.

Zelfverzekerd
“Ik plaats mijn foto’s op Instagram, omdat ik mij goed en zelfverzekerd voel. Ik plaats geen foto’s omdat ik mezelf tentoon wil stellen of om iemand anders te zijn. Ik heb mijn eigen stijl en mijn eigen manier van denken. Het feit dat ik mijn foto’s post en toegankelijk maak voor zoveel mensen die allemaal mijn uiterlijk, kleding of over iets kunnen oordelen toont lef.

Zwart maken onnodig
“Ik plaats foto’s van mezelf, want het is iets waar ik mij goed over voel. Iedereen heeft recht op een eigen mening, maar om iemand nou hierom zwart te maken maakt je echt niet beter dan die persoon. Denk alsjeblieft twee keer na voordat je grof of beledigend commentaar plaatst. Het is geen grap.”

Bekrompen gedachten
“Het is triest dat we in deze tijd, waarin het feminisme eindelijk de aandacht krijgt die het verdiend, meisjes nog steeds de behoefte hebben om elkaar maar kritiek te leven op andermans uiterlijk en lichaam.”

“Het kan mij niet schelen dat mijn buik te zien is of dat ik niet pas in jouw beeld van het mooie, perfecte meisje, maar realiseer je dat het hebben van dit soort bekrompen gedachten over anderen jou lelijk maakt van binnen.”

Omhels je schoonheid
“Ik geloof oprecht dat iedereen mooi is op hun eigen manier. Waarom kunnen we dat niet vieren en elkaar stimuleren? Er is maar een jij! Omhels je schoonheid en wees niet negatief over mij wanneer ik wel het zelfvertrouwen heb om mijn schoonheid te omarmen.”

“Ik hoop dat hetgeen dat jullie frustreert en gemeen maakt op een dag zal verdwijnen, want sommige mensen nemen die hatelijke opmerkingen serieus en ik weet uit ervaring dat het pijn doet. Laten we lief zijn voor elkaar. Love, Always.”

Khushi Kapoor heeft op 15-jarige leeftijd al een zeer daadkrachtige persoonlijkheid en vormt een inspiratie voor de volgende generatie.

Body Shaming
Body Shaming is het leveren van ongepaste negatieve kritiek op het uiterlijk van iemand anders of op jezelf. Het is bijna een norm geworden in onze maatschappij.

We worden continue gebrainwasht over hoe je het beste gewicht kan verliezen, hoe je dunner wordt en het perfecte lichaam creƫert. Het is een vicieuze cirkel waarin mensen die ontevreden zijn over hun leven, harde kritiek leven over uiterlijke kenmerken van anderen. Wat deze mensen zich niet realiseren is dat de opmerkingen vaak series worden genomen. Dit leidt vervolgens vaak tot discriminatie en kan tot gevolg hebben dat iemand zich onzekerder gaat voelen over zichzelf.

Lees ook:Weekspecial: Bollywood over Beauty – Esha Deol
Lees ook:Weekspecial: Bollywood over Beauty – Karishma Kapoor
Lees ook:Katrina Kaif schrijft open brief aan media
Lees ook:Weekspecial: Bollywood over Beauty – Bipasha Basu
Lees ook:Sonakshi Sinha snoert media de mond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.