Actrices uit Bollywood – Madhuri Dixit

Vanaf 19 april brengt Bollywood Blog de komende zeven weken een portrettenserie van de meest bekende en kenmerkende actrices uit de Indiase filmindustrie.  En we beginnen met niemand minder dan Madhuri Dixit.

Madhuri Shankar Dixit is geboren op 15 mei 1967 in Mumbai. Ze maakt haar debuut in 1984 met de film Abodh.

Door Shaya Bhattoe

Dixit is een actrice die met haar expressies miljoenen woorden spreekt. Wanneer zij glimlacht, deed zij menig mannenhart sneller doen kloppen.  Haar verleidelijke ogen kunnen zelfs harten van steen laten smelten. Dat was het effect van Dixit op mannen in het gehele land in de jaren ’80 en ’90. Dat effect was zo indrukwekkend dat daar zelfs een film over werd gemaakt, genaamd Dharavi.

Dharavi
De film gaat over een taxichauffeur (Om Puri) die alleen maar over Madhuri Dixit fantaseert om te ontsnappen aan zijn dagelijkse bezigheden.  Dit kwam overeen met het verhaal van miljoenen mannen in India.

Complete actrice
Volgens critici zeggen bezit Dixit het complete pakket als actrice. Haar acteerprestaties zijn niet te vergelijken met anderen, haar sexappeal en haar aanwezigheid op de scherm zijn werkelijk fenomenaal. Dixit mag dan wel zijn begonnen op een laag pitje, maar na het succes van Tezaab was er werkelijk geen stoppen meer aan deze prachtige actrice.

Lees ook:Exclusieve foto’s: Madhuri Dixit onthult wassenbeeld in Londen
Lees ook:Madhuri Dixit-Nene weigert rol in Hollywoodfilm
Lees ook:Ook Madhuri Dixit-Nene twittert
Lees ook:“Madhuri Dixit is de vrouwelijke Michael Jackson”
Lees ook:Madhuri Dixit speelt hoofdrol in Dedh Ishqiya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.