Actrices uit Bollywood – Preity Zinta

Op 19 april startte Bollywood Blog een portrettenserie van de meest bekende en kenmerkende actrices uit de Indiase filmindustrie. Deze vijfde week beginnen wij  met niemand minder dan Preity Zinta.

Preity Zinta is geboren op 31 januari 1975. Na haar studie criminologie kwam ze via een vriendin in aanraking met regisseur Shekhar Kapur. Hij liet haar auditie doen en vond haar een aantrekkelijke actrice met pit.

Preity zou samen met Hrithik Roshan haar debuut maken in de film Tara Rum Pum Pum , maar de film werd gecancelled. Regisseur Kapur raadt haar vervolgens aan bij Mani Ratnam en in 1998 debuteert zij in de film Dil Se tegenover niemand minder dan Shah Rukh Khan. 
Zinta staat bekend om haar kuiltje in haar rechterwang. Ze is één van de actrices die ‘spunk’ heeft en er niet voor terugdeinsd om haar mening over vanalles en nog wat publiekelijk bekend te maken. Een aantal jaar geleden was zij de enige actrice die in de rechtbank verscheen om te getuigen tegen de bedreigingen uit de onderwereld.

De actrice is net zo effectief op het scherm. Haar pit, lichaamshouding en overtuigingskracht komen allemaal terug in haar personages in films als Salaam Namaste, Veer Zaara en Videsh. Maar de manier waarop ze haar grenzen verlegd is echt lovenswaardig. Want ze weet precies wat ze wil.

Naast haar acteercarrière sponsort ze ook onderwijs voor meisjes in de staat Punjab, schrijft ze columns voor de BBC en is ze de eigenaresse van een IPL team.

Van criminoloog tot actrice tot sociaal activist. Preity heeft het allemaal.

Lees ook:16-jarige gelooft Preity Zinta niet
Lees ook:Bollywood actrice Preity Zinta getrouwd
Lees ook:First Look: Ishkq in Paris (21 september 2012)
Lees ook:Exclusieve trailer: Ishq in Paris (5 oktober 2012)
Lees ook:Preity Zinta is back!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.