Actrices uit Bollywood – Sadhana

Sadhana wordt geboren op 2 september 1941. Op haar 15e wordt ze door producenten ontdekt tijdens één van de toneeluitvoeringen van haar middelbare school. Op 17-jarige leeftijd maakt ze haar debuut in de film Love in Shimla uit 1958.   

Haar etherische schoonheid, haar fijne gelaatstrekken, leken haar theatrale macht aanvankelijk te verloochenen, maar niet voor lang. Ze kon ze net zo explosief zijn als de Sivakasi vuurwerkfabriek. Het was haar mystiek, die haar onderscheidde van haar even talentvolle tijdgenoten als Nutan, Waheeda Rehman en Meena Kumari. Dezelfde kwaliteit maakte haar de perfecte protagonist voor suspense thrillers, zoals Mera Saya en Woh Kaun Thi.

Sadhana was de eerste actrice in de jaren ’60 die een start maakte met modetrends. Ze had een specifieke haarstijl met een pony, net als Audrey Hepburn. Dit werd zo’n rage, dat vandaag de dag naar deze typische haarstijl wordt gerefereerd als de Sadhana cut. 

Lees ook:Actrices uit Bollywood – Meena Kumari
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Waheeda Rehman
Lees ook:SLB: “Priyanka Chopra is de Hilary Swank van Bollywood”
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Nutan
Lees ook:Asha Bhosle: “Sommige films te oridinair”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.