Actrices uit Bollywood – Tanuja

Tanuja Samarth wordt geboren op 23 september 1943. Haar moeder was een bekende actrice uit de jaren 30 en 40 en haar vader was dichter en regisseur. Tanuja begon haar carrière als kind in de film Hamari Beti in 1950.

Weinig actrices kunnen tippen aan haar onstuitbare geest. Tanuja leeft haar leven op haar eigen voorwaarden. In een tijd waarin andere actrices terughoudend waren naar de buitenwereld toe, viel Tanuja op door haar gebrek aan hypocrisie. Ze deed vaak gedurfde uitspraken met haar onconventionele levensstijl.

Oke, ze had niet de concurrerende streak dat de meeste actrices van die tijd bezaten. Maar dat deed weerhield haar er niet van om te schitteren in films als Hamari Yaad Aayegi, Haathi Mere Saathi, Anubhav, Mere Jeevan Saathi. Tanuja was zeker niet minder dan wie dan ook als het ging om talent. 

De actrice trad in 1973 in het huwelijk met regisseur Shomu Mukherjee. Samen kregen ze twee kinderen; Kajol (1975) en Tanisha(1978).

Lees ook:Actrices uit Bollywood – Nutan
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Zeenat Aman
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Shabana Azmi
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Neetu Singh
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Preity Zinta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.