Actrices uit Bollywood – Jaya Bachchan

Jaya Bachchan wordt geboren op 9 april 1948. Nadat ze als tiener verscheen in de film Mahanagar (1963) van de regisseur Satyajit Ray ontdekte ze haar talenten. Ze begon aan een studie aan de Film en Televisie academie in Puna. In 1971 maakte ze haar grote debuut met de film Guddi van regisseur Hrishikesh Mukherjee.

 
Ze liet zien dat het niet nodig was om veel franje  te hebben als actrice. Eenvoud werkt net zo goed met het publiek. Haar girl-next-door in combinatie met haar uitbundigheid maakte haar zeer geliefd bij het publiek. 

Veertig jaar na Guddi wordt ze nog altijd herinnert voor haar rol van een gestoorde fan van Dharmendra die uiteindelijk tot het besef komt dat films niet echt zijn.Haar rol als een kindbruid in de film Uphaar cementeert haar positie verder als een actrice die duidelijk haar werk kent. Maar het waren haar subtiele nuances in Abhimaan, waar zichzelf helemaal kon laten gaan. Daarnaast zijn ook films zoals Chupke Chupke, Sholay, Kora Kagaz, Koshish, Silsila, Mili en Hazaar Chaurasi Ki Maa getuige van haar mogelijkheden.

Op 3 juni 1973 treedt ze in het huwelijk met Amitabh Bachchan. Samen krijgen ze twee kinderen; Dochter Shweta Bachchan en zoon Abhishek Bachchan. Momenteel is Jaya Bachchan zeer actief in de politiek.

Lees ook:Actrices uit Bollywood – Vidya Balan
Lees ook:Jaya Bachchan noemt HNY ‘onzinnig’
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Sridevi
Lees ook:Ajay Devgn en Tabu: “Er waren altijd al goede rollen voor vrouwen in Bollywood”
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Kareena Kapoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.