Recensie: Humpty Sharma Ki Dulhania (11 juli 2014)

Neem het basisconcept van Dilwale Dulhania Le Jayenge, gooi het in een modern jasje en je hebt Humpty Sharma Ki Dulhania.
Synopsis
Humpty Sharma Ki Dulhania vertelt het verhaal van Kavya Pratap Singh (Alia Bhatt). Ze is verloofd en gaat in Delhi op jacht naar de perfecte bruidsjurk voor de grote dag. Daar ontmoet ze Humpty Sharma (Varun Dhawan) en vind ze de liefde waar ze al die tijd naar op zoek was.

Ze ging op zoek naar de perfecte kleding en komt terug met de perfecte levenspartner. Maar omdat zuslief al een mislukt huwelijk achter de rug heeft, besloot Kavya’s vader (Ashutosh Rana) dat het beter is dat zijn tweede dochter trouwt met de man van zijn keuze. Tegen alle verwachtingen in, hoopt Humpty vader Singh te overtuigen van zijn liefde voor zijn dochter.

Humpty Sharma Ki Dulhania is een leuke entertainer als eerbetoon aan de klassieker DDLJ. De kracht van de film ligt echter bij de manier waarop Alia Bhatt en Varun Dhawan hun personages neer zetten. De scenes tussen deze twee jonge acteurs zijn niet alleen warm en ontroerend, maar hartveroverend. Zonder hen zou deze film al snel zeer slaapverwekkend zijn.

Dhawan vervolgt zijn act uit Main Tera Hero en valt geen moment uit zijn rol als Humpty. Bhatt is te zien als een extreme fan van Kareena Kapoor en laat opnieuw zien waarom zij een van de meest getalenteerde actrices is van deze generatie.

De verrassing van de film is echter Ashutosh Rana in de rol van de strenge vader. De man, die bekend staat om zijn rollen als de slechterik, is een ware verademing in de rol van vader.

Het script van Humpty Sharma Ki Dulhania heeft weinig om handen, maar wordt gelukkig ondersteund door warme momenten tussen de hoofdrolspelers en enkele grappige dialogen.

Sociale media zorgt voor identificatie
Een van de elementen die de schrijver en regisseur goed heeft verwerkt in deze moderne versie is de manier van communicatie: Facebook en het effect van sociale media. Je kunt de tijd en cultuur van de huidige maatschappij onmogelijk negeren. Dit geeft uiteraard ook weer een stukje herkenning voor deze generatie jongeren wat identificatie met de personages vergemakkelijkt.

Geen DDLJ
In het verleden hebben diverse makers een poging gewaagd om Dilwale Dulhania Le Jayenge opnieuw te maken met een nieuwe generatie van acteurs, maar hebben altijd gefaald. Ook producent Johar en debutant regisseur Shashank Khaitan slagen hier niet in.

Het lijkt erop dat de formule voor Dharma productions de afgelopen jaren is geworden: houd de love story, verander de plaats. Originaliteit ontbreekt ook hier.

Maar de maker hebben een leuke, kleurrijke entertainer in elkaar weten te draaien die, dankzij Bhatt en Dhawan, het publiek naar de bioscopen zal trekken.

Lees ook:Varun Dhawan: “Alia is de Robert de Niro van onze generatie”
Lees ook:Salman Khan’s Judwaa krijgt een vervolg: Judwaa 2 in de maak
Lees ook:Exclusieve trailer: Student of the Year (19 oktober 2012)
Lees ook:Winnaars Stardust Awards 2014
Lees ook:Exclusief! The Disco Song teaser (Student Of The Year)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.