Recensie: Kick (25 juli 2014)

Bij een Salman Khan film weet je wat je kan verwachten. Dat is bij Kick niet anders.

Kick, met in de hoofdrollen Salman Khan, Randeep Hooda, Jacqueline Fernandez en Nawazuddin Siddiqui, is een remake van de gelijknamige Zuid-Indiase film.

De film vertelt het verhaal van Devi Lal Singh, die het leven van Shaina (Jacqueline Fernandez) en politieagent Himanshu (Randeep Hooda) op verschillende manieren op zijn kop zet.

Psychiater Shaina wordt door haar vader gevraagd om kennis te maken met politieagent Himanshu om te kijken of ze bij elkaar passen.

Ze haalt hem op met de trein waar beide in een diep gesprek raken over een bepaalde persoon die hun leven heeft veranderd. Wat ze niet weten is dat ze het hier allebei over dezelfde persoon hebben: Devil.

Devil komt terug in hun leven om zijn geheime missie te voltooien.

De sociale boodschap
Het script van Kick is zeer teleurstellend (moderne versie van Robin Hood), maar de intentie hier was het overbrengen van een sociale boodschap.

De maatschappij van tegenwoordig is puur en alleen gericht op geld. Heb je geen goede baan, verdien je geen geld dan word je beschouwd als niet goed genoeg. Maar wat de mensheid vergeet is dat de essentie van ons bestaan is dat we vooral gelukkig moeten zijn met onszelf en dat we ons daar vooral op moeten focussen. Want wanneer jij gelukkig bent in je leven met wat je ook doet, dat zorgt ervoor dat ook je omgeving het geluk zal voelen.

Veel mensen raken steeds vaker beïnvloed door ouderwetse ideeën dat je bijvoorbeeld een bepaalde soort studie moet volgen, in plaats van datgene waar je goed in bent. Ook de politiek van vandaag dwingt mensen om een bepaalde richting te kiezen omdat er toevallig veel banen in beschikbaar zijn of in de toekomst zullen zijn. Maar wanneer dit een studie betreft die totaal niet bij je past is de kans dat je daarvoor zult kiezen vrij klein. Velen zullen echter bezwijken voor die baangarantie en kiezen voor zekerheid in plaats van eigen geluk…is die zekerheid toch niet waar je je gelukkig bij voelt dan zal dit zich later in andere vormen uiten.

Kick geeft een duidelijk voorbeeld als Devi Lal Singh die leeft voor de adrenaline rush. Hij kan nooit lang bij een bedrijf werken, omdat er te weinig uitdagingen zijn. Dan vindt hij een doel in zijn leven. De ‘Kick‘ waarvoor hij bereid is zijn leven te geven.

Verharding van de maatschappij
Daarnaast is er een scene waarbij duidelijk wordt hoe de maatschappij is verhard. Wanneer er een meisje wordt lastiggevallen door jongens, draait iedereen zich om en doet alsof ze niets zien. Niemand is bereid elkaar te helpen en dat is wat er misgaat in onze samenleving.

Een van de dialogen maakt veel impact en zal hopelijk mensen laten nadenken: “Ze zullen het niet begrijpen totdat jullie hun moeders of zussen beginnen lastig te vallen.” Wellicht, nu deze regel is verwerkt in een film met een van de populairste acteurs uit het land,  dat dit een deel van de Indiase mannen zal wakker schudden.

Actie
Kick
is voor de verandering anders dan andere Salman Khan films waar het de actiescenes betreft. Het is heerlijk om Khan eens een keer niet in de typische Zuid-Indiase scenes te zien waar hij met een klap 100 man uitschakelt. Nadiadwala heeft zijn geld goed besteed om de film een nieuwe, oogverblindende look te geven.

Cast
De film brengt een goede en gevarieerde cast vanuit commerciële cinema en parallel cinema samen. Het is een must voor het oog om Salman Khan, Randeep Hooda, Nawazuddin Siddique, Jacqueline Fernandez in een frame te zien. Helaas geeft het script weinig ruimte voor de acteurs om zichzelf te laten zien. Wat acteerprestaties betreft zijn het Hooda en Siddiqui die de show stelen.

Kick is het regiedebuut van producent Sajid Nadiadwala. De man, die bekend staat als producent van films als Heropanti, 2 States, Anjaana Anjaani, Housefull en Heyy Babyy, laat zien dat hij ook zeer visueel is ingesteld. Hoewel het script, geschreven door onder andere Chetan Bhagat, niet veel te bieden heeft, zorgt Nadiadwala ervoor dat de actiescenes je niet teleurstellen.

Kick is en blijft echter een typische Salman Khan film met vele referenties naar zijn eigen leven en de film Dabangg. Kick geeft je of een Kick of laat je achter met een Hangover.

Lees ook:5 miljoen views voor Kick trailer in twee dagen
Lees ook:Shahid Kapur wil meer actie
Lees ook:Cameraman Skyfall naar Bollywood?
Lees ook:Salman Khan laat Sooraj Bharjatya op zich wachten
Lees ook:“Akshay Kumar is onbetaalbaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.