Recensie: Bang Bang (2 oktober 2014)

De hype rond elke Hrithik Roshan film is vrij eenvoudig te begrijpen. Het filmpubliek kan niet wachten om deze zeer charmante acteur op het witte doek te zien.

Bang Bang, met in de hoofdrollen Hrithik Roshan en Katrina Kaif, is een remake van de Hollywoodfilm Knight and Day.

De film, geregisseerd door Sidharth Anand, beloofde veel actie en sensatie. Roshan claimde zelfs dat de film beter is dan het origineel. Voldoet de film aan de zeer hoge verwachtingen die het neerzette?

Synopsis
Bang Bang vertelt het verhaal van Harleen (Kaif), een eenvoudige bank receptioniste in Shimla. Ze woont bij haar oma. Wanneer haar oma haar dwingt om op zoek te gaan naar de liefde van haar leven, besluit ze dit te proberen via een online datingsite.

Als zij in het restaurant zit te wachten op haar date, wandelt Rajveer  (Roshan) voorbij. Helemaal betovert door haar schoonheid stapt hij het restaurant binnen. Harleen denkt dat hij haar date is. De eerste date verloopt, op het eerste gezicht, voorspoedig. Pas aan het eind van haar date komt ze erachter dat Rajveer niet is wie hij zegt dat hij is. Vervolgens raakt ze verstrikt in een avontuur met deze internationale crimineel…maar hij verbergt een groot geheim.

Visueel spektakel
Bang Bang
is een visueel spektakel. Anand maakt van elke scene, opgenomen in India, Thailand, Griekenland of Abu Dhabi, een visueel genot. De film bevat romantiek, grandeur en een sprookjesachtige sfeer. Echter, wat niet genegeerd kan worden is dat zo’n visueel spektakel vaak dient om de fouten in het script te verbergen. Dat is ook hier het geval.

De film is een remake van de Hollywoodfilm Knight and Day. Veel scenes en dialogen zijn dan ook letterlijk vertaald en overgenomen. Het verhaal is enigszins aangepast naar Indiase sentimenten, maar toch is er weinig ruimte voor creativiteit.

Performances
In een film, dat in een adem genoemd kan worden met films als Dhoom:3 en Dhoom:2, hoef je als kijker niet veel te verwachten wanneer het gaat om acteerprestaties. Maar wanneer het de dance-moves betreft, dan zijn Roshan en Kaif een genot om naar te kijken op het witte doek. Beide dansen de sterren van de hemel en dat alleen is reden genoeg om naar deze film te gaan. Daarnaast laat de 40-jarige acteur je hart alsnog sneller kloppen, zelfs als dit rare personage.

Bang Bang betekent tevens de terugkeer van acteur Danny Denzongpa als de kwaadaardige schurk, die uiteraard weer straalt in een negatieve rol.

Conclusie
Bang Bang voldoet aan alle verwachtingen dat de film aantrekkelijk is verpakt om het publiek entertainment te bieden. Met dit soort films ligt de focus altijd op het uiterlijk, want het enige dat ontbreekt ( maar waar het het origineel ook aan ontbrak) is een goed script.

Lees ook:Vijf redenen waarom je Bang Bang niet mag missen
Lees ook:Dit is waarom we van Ranveer Singh houden!
Lees ook:Exclusieve Trailer: Pump It Up (Chance pe Dance)
Lees ook:Kareena Kapoor wellicht niet in Shuddhi?
Lees ook:Hrithik Roshan: “Nog geen interessant script uit Hollywood gevonden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.