Recensie: Happy New Year (24 oktober 2014)

Happy New Year was een van de meest verwachte films van het jaar. De film is geregisseerd door Farah Khan en heeft in de hoofdrollen Shah Rukh Khan, Deepika Padukone, Boman Irani, Abhishek Bachchan, Sonu Sood en Vivaan Shah. Maakt deze film de hoge verwachtingen waar?

Preview
Het grootste dansevent in de wereld, de World Dance Championships, wordt gehouden in Dubai. Terwijl alle ogen zijn gericht op de verschillende teams van over de hele wereld die strijden voor nationale trots en glorie doen zes losers (Charlie, Jag, Nandu, Mohini, Rohan en Tammy ) om hele andere redenen meedoen aan deze competitie. Zij doen een poging om de grootste diamantroof allertijden te plegen.

Entertainer
De eerste trailer van Happy New Year gaf een duidelijk beeld dat deze film een echte masalafilm zou worden. De verwachtingen waren hooggespannen, omdat deze film de terugkomst van het trio Shah Rukh Khan, Farah Khan en Deepika Padukone na Om Shanti Om betekent. Zijn de verwachtingen waargemaakt? Ja en Nee.

Happy New Year is een entertainer zoals alleen Farah Khan kan maken. Het publiek kan volop genieten van haar humor, zoals we eerder zagen in Main Hoon Na en Om Shanti Om, de grandeur van Dubai en het visuele spektakel waar zij om bekend staat. Khan heeft altijd toegegeven dat ze zich laat inspireren door films uit de jaren 70 en 80 en dat is ook in deze film weer merkbaar.

Voorspelbaar
Over naar het verhaal. Deze is bekend, niet origineel en dat maakt de film voorspelbaar. Echter, de combinatie van een diamantenroof en een danscompetitie is nieuw. De screenplay kon strakker waardoor enkele momenten je meer zouden aangrijpen en beter tot hun recht zouden komen. Maar het zijn de acteurs die fantastische momenten in de film creƫren.

Komedie
Shah Rukh Khan laat opnieuw zien waarom hij de titel ‘King of Bollywood’ heeft gekregen. De film draait op zijn schouders. Maar het zijn vooral Deepika Padukone en Abhishek Bachchan die het meest worden toegejuicht in de zaal. Beide acteurs tonen hun flair voor komedie en zorgen voor hilarische momenten. Sonu Sood, Boman Irani en Vivaan Shah zijn eveneens entertaining.

Blijf geloven in je dromen
Happy New Year is niet alleen maar een entertainer. De film heeft ook een duidelijke boodschap. Het begint met een dialoog dat de wereld bestaat uit winnaars en verliezers. Maar het leven geeft verliezers in ieder geval een kans om een winnaar te worden. Die kans moet je met beide handen aangrijpen.

Blijf werken aan en blijf geloven in je dromen. Zet die stappen die nodig zijn en maak van je droom werkelijkheid. Uiteindelijk komt je droom uit!

Happy New Year is een full on masala entertainer en geeft je genoeg redenen om naar de bios te gaan. Je gaat naar huis met een lach.

Lees ook:First Look: Happy New Year (Diwali 2014)
Lees ook:Trailer: Happy New Year (Diwali)
Lees ook:Cast van Happy New Year gaat op wereldtour
Lees ook:Happy New Year is een 3 uur durend spektakel
Lees ook:Innovatieve marketingstrategie voor trailer Happy New Year

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.