Recensie: The Second Best Exotic Marigold Hotel (19 maart 2015)

De verrassende hit The Best Exotic Marigold Hotel uit 2012 was verfrissend, innemend en had haar eigen charme. De vraag is of het tweede deel dit gevoel recreëren of zelfs overtreffen.

The Second Best Exotic Marigold Hotel gaat verder waar het eerste deel was gestopt. We keren in dit deel terug naar het pensioen hotel in India waar de groep excentrieke Britse senioren verblijft. Zonder al te veel drama worden langzaamaan de personages laag voor laag gepeld.

Synopsis
The Second Best Exotic Marigold Hotel is Sonny’s (Dev Patel) grote droom. Hij wilt uitbreiden omdat in het Best Exotic Marigol Hotel for the Elderly and Beautiful nog maar één kamer vrij is. Hij heeft al een pand op het oog, maar het vergt allemaal wat meer tijd dan hij heeft. Want hij zit ook midden in de voorbereidingen van zijn bruiloft met zijn grote liefde Sunaina (Tina Desai).

Evelyn en Douglas (Judi Dench en Bill Nighy) hebben zich op de arbeidsmarkt van Jaipur gestort en vragen zich af waar hun vaste pannenkoekendates toe leiden. Norman en Carol (Ronald Pickup en Diana Hardcastle) bewandelen de hobbelige paden van een relatie en Madge (Celia Imrie) kan niet kiezentussen twee rijke vrijgezellen. De enige die misschien antwoorden heeft, is Muriel (Maggie Smith). Zij is de nieuwe manager van het hotel en bewaarder van ieders geheimen. Als de eisen van een traditionele Indiase bruiloft iedereen teveel dreigen te worden, lijkt er toch licht aan de horizon te schijnen.

Geniet van het leven
The Second Best Exotic Marigold Hotel is eigenlijk het zelfde verhaal, maar met meer diepgang. De personages beginnen hun vleugels te spreiden en komen erachter dat het leven nog altijd veel moois te bieden heeft.

Waar deze film zeer goed op scoort is de boodschap die het overbrengt: Geniet van het leven … van het nu. Jaag je dromen na en ga ervoor. Je bent nooit te oud om opnieuw te beginnen.

Het leven geeft je diverse kansen en deze moet je pakken, want er is geen tijd. Twijfels over de toekomst staan vaak in de weg van het leven van je leven. Laat je niet leiden door angst, maar probeer risico’s en je angsten onder ogen te komen.

Je moet je eigen weg vinden in een wereld waar we angst hebben gecreëerd voor bijna alles…niet alleen voor obstakels maar zelfs ook voor wat we willen. Is het doel onbereikbaar of toch niet? Maakt het mij werkelijk gelukkig? Gaat het wel lukken?

Waag de sprong
Wanneer je geblindeerd raakt door negativiteit en goede dingen zich niet aan doen, dan wordt het tijd om het goede zelf te creëren. Dan wordt het tijd om die sprong in het diepe te wagen. Het is niet makkelijk, vooral niet omdat de maatschappij graag heeft dat je voldoet aan een bepaald beeld. Om geen buitenbeentje te worden geven mensen toe en proberen zij zich te vormen naar die standaarden, maar wat wil je zelf? Waar streef jij naar?

Het is een prachtige boodschap die zich door de film heen beweegt. Ik zou zeggen check in en geniet van je verblijf.

Een leuk weetje
De Bollywoodmuziek die gebruikt wordt in de film is afkomstig van de films Jab We Met, Jhoom Barabar Jhoom en Khiladi 786.

The Second Best Exotic Marigold Hotel, met in de hoofdrollen Dev Patel, Judie Dench, Maggie Smith, Richard Gere, Bill Nighy, Penelope Wilton, Diana Hardcastle, Celia Imrie, Donald Pickup, Lillete Dubey en Tina Desai,  draait vanaf morgen in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Priyanka Chopra en Pitbull get ‘Exotic’
Lees ook:Exclusieve video: Titelsong Tees Maar Khan (Tees Maar Khan)
Lees ook:Mallika Sherawat: “Bollywood is mijn leven”
Lees ook:Documentaire: De Bollywood Revolutie
Lees ook:Recensie: Hello (10 oktober 2008)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.