Van Hello tot Kai Po Che…Films gebaseerd op boeken van Chetan Bhagat

Al zijn boeken zijn bestsellers en verfilmd in Bollywood.

Vandaag verschijnt de verfilming van Chetan Bhagat’s boek The 3 Mistakes of My Life, getiteld Kai Po Che! en geregisseerd door Abhishek Kapoor.

Dit geeft ons een moment om terug te blikken op alle Bhagat boekverfilmingen.

Hello
- One Night @ The Call Centre
Het begon allemaal in 2008 met de verfilming van Bhagat’s One Night @ The Call Centre.

Hello was geregisseerd door Atul Agnihotri en had in de hoofdrollen Gul Panag, Sharman Joshi, Sohail Khan, Amrita Arora, Sharad Saxena en Esha Kopikar. Er waren ook cameo’s van Salman Khan en Katrina Kaif.

Hello vertelde het verhaal van callcenter medewerkers en hun relaties, problemen en dromen. Deze film bleef nog het meest trouw aan het plot van het boek. Ondanks dat het boek van Bhagat een bestseller was, werd de film geen blockbuster.

3 Idiots – Five Point Someone
Toen de eerste promo’s van Rajkumar Hirani’s 3 Idiots verschenen, ging al gauw het gerucht dat de film gebaseerd zou zijn op Bhagat’s boek 5 Point Someone.

Hoewel de regisseur in eerste instantie het gerucht ontkende, maakte hij later duidelijk dat de film geen exacte kopie is, maar slechts losjes gebaseerd is op het boek.

Uiteindelijk kreeg de schrijver wel credit bij de aftiteling.

3 Idiots, met in de hoofdrollen Aamir Khan, Sharman Joshi, R Madhavn, Boman Irani en Kareena Kapoor, vertelde het verhaal van drie vrienden op een technische universiteit en de druk die daarbij komt kijken. Het boek was semi-autobiografisch.

Kai Po Che! – 3 Mistakes of My Life
Abhishek Kapoor’s Kai Po Che! is misschien wel een van de meest verwachte films van 2013. De cast van de film bestaat uit nieuwkomers als Sushant Singh Rajput, Rajkumar Yadav, Amit Sadh en Amrita Puri.

De film ging recent in première op het Filmfestival van Berlijn, waar het lovende kritieken ontving.

Het populaire boek vertelt het verhaal over de drie vrienden Govind, Ishaan en Omi, die allen hun dromen najagen. Het boek speelt zich af tegen de achtergrond van politieke en religieuze onrust (Rellen in Gujarat) en focust zich op de drie fouten gemaakt door Govind.

2 States: The Story of My Marriage
Ook Bhagat’s vierde boek, getiteld 2 States: The Story of My Marriage wordt verfilmd. De film wordt geproduceerd door Karan Johar en Sajid Nadiadwala en heeft in de hoofdrollen Arjun Kapoor en Alia Bhatt.

Het boek vertelt het verhaal van Krish en Ananya. Ze zijn afkomstig uit twee verschillende staten van India, ontzettend verliefd en willen trouwen. Maar hun ouders zijn het niet eens met dit huwelijk. Om dit liefdesverhaal om te zetten naar een liefdeshuwelijk moeten zij hun ouders overtuigen.

Het is makkelijk om te vechten en te strijden voor iets wat je wilt, maar het is veel moeilijker om iemand ergens van te overtuigen. Zal het hen lukken?

Ook dit verhaal is gebaseerd op het leven van de auteur.

Lees ook:Exclusief! Trailer: Kai Po Che (22 febrauri 2013)
Lees ook:Poster: Kai Po Che (22 februari 2013)
Lees ook:EXCLUSIEF! Songpromo: Manja (Kai Po Che)
Lees ook:Kai Po Che verschijnt 11 januari 2013
Lees ook:Een kijkje achter de schermen van Kai Po Che

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.