Dilip Kumar mag binnenkort naar huis

De 90-jarige acteur Dilip Kumar, die zondag met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht na een hartaanval, is herstellende en mag binnenkort naar huis. Dat zegt zijn vrouw Saira Banu.

“Hij voelt zich beter, maar heeft zijn rust hard nodig.”

De acteur verbleef voor de zekerheid nog enkele dagen ter observatie in het ziekenhuis.

“Dankzij God en de liefdevolle gebeden van al zijn lieve fans wordt Dilip Sahib snel beter. Wij danken u voor al uw liefde en zorg”, aldus zijn vrouw.

“Hij probeert het probleem te overwinnen, maar het zal enige tijd duren. Vanmorgen stond hij op en dronk hij koffie, maar hij moet rusten. Ik dank alle fans nogmaals voor hun gebeden en hoop dat zij hiermee door zullen gaan.”

Bollywood Blog wenst de acteur een spoedig herstel.

Korte Biografie
Dilip Kumar werd op 11 december 1922 geboren als Mohammed Yusuf Khan in Peshawar. Hij staat bekend als de King of Tragedy en speelde iconische rollen in klassiekers als Devdas, Madhumati, Mughal-e-Azam en Ganga Jamuna. In meer dan zes decennia was hij te zien in meer dan 60 films.

Kumar was de eerste acteur die in 1954 de eerste prestigieuze Filmfare Award in ontvangst mocht nemen. Hij won er in totaal acht. Samen met Shah Rukh Khan is hij hiermee recordhouder ‘Meeste Filmfare Awards voor de categorie Beste Acteur’.

Hij werd in 1991 geëerd met de Padma Bhushan en in 1994 ontving hij de Dadasaheb Phalke Award voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de Indiase cinema. In 1998 werd hij bekroond met de Nishan-e-Imtiaz, de hoogste burgerlijke onderscheiding van de regering van Pakistan.

Lees ook:Dilip Kumar opgenomen in ziekenhuis, toestand stabiel
Lees ook:Dilip Kumar op bedevaart naar Mekka
Lees ook:Exclusieve foto’s: Dilip Kumar, Big B en SRK samen op cover van Filmfare
Lees ook:Van Harte Gefeliciteerd Manoj Kumar
Lees ook:Dilip Kumar op Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.