Priyanka Chopra klaar voor bokstraining

Na de biopic over atleet Paan Singh Tomar, volgt volgend jaar Bhaag Milkha Bhaag. Daarnaast is ook een biopic in de maak over hockeylegende Dhyan Chand.

Vorige week werd bekend dat niemand minder dan Priyanka Chopra de rol van de Indiase bokser Mary Kom zal vertolken in haar biopic.

De 30-jarige actrice was al enige tijd in gesprek met het productiebedrijf van Sanjay Leela Bhansali.

Bhansali had haar eerder benaderd voor de rol van Juliet in zijn Gujarati-versie van de liefdessaga Romeo-Juliet. Dit ging helaas niet door.

Toen kwam het idee om een film te maken over het leven van Mary Kom op zijn pas en Chopra was zijn enige keus. De actrice is een van de weinige actrices in Bollywood die al eerder in actiefilms is verschenen en er absoluut niet terugdeinst om actiescenes zelf te doen.

De voorbereidingen
De opnames voor de film beginnen ergens in het eerste kwartaal van 2013, maar Chopra begint binnenkort al met de voorbereidingen op haar rol voor dit ambitieuze project. De actrice start namelijk met een bokstraining van vier maanden gegeven door de Olympische medaillewinnaar zelf.

Bokstraining
De strenge bokstraining is een onderdeel van de acteerworkshop die nodig is om Chopra voor te bereiden op de rol van een bokser. “Priyanka heeft nog nooit iemand geslagen. Mary is haar coach voor de komende vier maanden. De eerste twee maanden staan gepland voor de basistraining. De twee maanden daarna zal Priyanka meer leren over het boksen als Mary Kom. Vier maanden is weinig tijd, maar zowel Priyanka als wij zijn ervan overtuigd dat zij in vier maanden als een pro klaarstaat in de ring”, aldus een productiemedewerker.

Familie Kom
Om zoveel mogelijk over Kom te weten te komen zal Chopra ook tijd doorbrengen met Kom en haar familie. “De reden hiervoor is dat zij op deze manier meer te weten komt over haar achtergrond en de strijd die zij met zichzelf voerde om zo ver te komen. Het kostte Mary veel moeite om haar carrière van de grond te krijgen, want ze had een man en was ook al moeder van een tweeling.”

“Er zijn een heleboel dingen over Mary die miemand weet. Bijvoorbeeld dat haar vader niets wist over haar affiniteit met boksen totdat hij in de kranten las over haar prestaties. Door tijd door te brengen met de familie kom Priyanka meer te weten over haar leven.”

Geen mannelijke hoofdrol
Volgens de laatste geruchten zal Mary Kom ook te zien zijn in de film, maar dan als een van Chopra’s tegenstanders. Tevens schijnt er geen ruimte te zijn voor een mannelijke hoofdrol omdat de film volledig draait om de carrière en prestaties van Kom.

Lees ook:SLB: “Priyanka Chopra is de Hilary Swank van Bollywood”
Lees ook:Sania Mirza: “Ik zie Deepika Padukone in de hoofdrol”
Lees ook:Priyanka Chopra onthult eigen website
Lees ook:Priyanka Chopra in Ram Leela?
Lees ook:Een voorproefje van Priyanka Chopra’s debuutsingle in september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.