Deepika Padukone: “Satyamev Jayate was een oogopener”

Actrice Deepika Padukone was recent te gast bij de talkshow Satyamev Jayate waar het onderwerp ‘mannelijkheid’ werd besproken.

Samen met Kangana Ranaut en Parineeti Chopra werd ze geconfronteerd met schokkende beelden over hoe ‘mannelijkheid’ vroeger en nu in films worden vertoond. 

In een compilatie zagen we hoe personages in films de vrouwelijke hoofdpersonen lastig vielen, achtervolgden, sloegen en dat gedrag resulteerde vaak in het feit dat de vrouw dan verliefd werd op deze man. Is dit wat de maatschappij nabootst?

Invloed van cinema
“Toen ik daar was en dat filmpje zag besefte ik hoeveel invloed films hebben op de mens en maatschappij. Hoewel ik geloof dat je films niet geheel de schuld kan geven, realiseerde ik mij wel dat films een belangrijke rol spelen in het vormgeven van onze samenleving en de invloed die het heeft op de jeugd”, aldus Padukone.

Zinvolle films
“Ik hoop, op welke manier dan ook, dat ik altijd voorzichtig ben geweest in het uitkiezen van mijn rollen. En ik zal in de toekomst nog meer aandacht besteden aan de personages die ik aangeboden krijg.  Hopelijk laat ik op deze manier een oeuvre achter met betekenisvolle rollen en zinvolle films die op een of andere manier een bijdrage leveren aan de hervorming van cinema”, voegt ze toe.

Lees ook:Deepika Padukone: “Ik geloof in ware liefde”
Lees ook:Amitabh Bachchan verdedigt Indiase Cinema
Lees ook:‘Kranten blijven bestaan’
Lees ook:Saif Ali Khan en Deepika in drie films dit jaar
Lees ook:Rahul Bose: “Films kunnen de maatschappij niet veranderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.