Raksha Bandhan special

Phoolon ka, taaron ka, sab ka kehna hai…ek hazaron mein meri behna hai…dat is waar Raksha Bandhan, het festival dat de band tussen broers en zussen viert,  om gaat. Bollywood Blog kijkt naar enkele on-screen broers en zussen.

Raksha Bandhan komt maar een keer per jaar, maar in films wordt deze band het hele jaar door vertoond. Wanneer het gaat om de relatie tussen broer en zus, dan hebben we de afgelopen jaren enkele hartverwarmende relaties gezien op het witte doek, zoals Vijay(Hrithik Roshan)-Shiksha (Kanika Tiwari) in Agneepath (2012) of Krishna (Arjun Rampal)-Saundarya (Deepika Padukone) in Housefull (2010).

Bollywood Blog kijkt naar enkele broer-zus relaties in films van dit jaar.

Farhan Akhtar – Divya Dutta
Een film die alle lof ontving voor de briljante wijze waarop het leven van Milkha Singh wordt geportretteerd is Rakeysh Mehra’s Bhaag Milkha Bhaag. In de film zien we ook de prachtige en emotionele band tussen Milkha en zijn zus Ishar.

De liefde tussen deze twee werd op een uitstekende manier vertolkt door de twee acteurs. Tranen zijn bijna onvermijdelijk, wanneer Akhtar zijn zus de India-sportjas toont en laat zien dat hij uitkomt voor het land.

Sonu Sood – Shruti Haasan
Een liefdesverhaal is niet compleet zonder de speciale band tussen broer en zus. Dit zagen we terugkomen in de film Ramaiya Vastavaiya.

De film mag dan niet zo goed zijn ontvangen, maar de band tussen Raghuveer en zijn onvoorwaardelijke liefde voor zijn zusje Sona wist het publiek te raken en was volgens velen de reden om deze film te bekijken.

Deepika Padukone – John Abraham
De meest stijlvolle en misschien wel de gevaarlijkste combinatie van broer en zus op het witte doek dit jaar. Padukone en Abraham hebben wellicht een nieuwe trend gezet door elkaars rivalen te spelen in de film Race 2.

Het is jammer dat het plot niet veel ruimte bood om dieper in te gaan op deze relatie, maar veel broers en zussen zouden er niet aan moeten denken om hun eigen bloed te verraden. Zou jij dat dan?

Sushant Singh Rajput – Amrita Puri
Kai Po Che! is veruit een van de beste films die dit jaar is uitgebracht. In de film werd op een voortreffelijke manier de gevoelige haat-liefde verhouding tussen Ishaan en Vidya weergegeven.

Dit deed iedereen denken aan onze eigen broers en zussen en hoe wij ook altijd vechten om de afstandsbediening en hoe broers hun zussen beschermen tegen mannelijke vrienden etc. Deze relatie was gebaseerd op de werkelijkheid, op een zeer lieve manier.

Vishesh Tiwari – Sara Arjun
De schattigste kinderen op het witte doek zagen we dit jaar in de film Ek Thi Daayan, Bobo en zijn zusje Isha. Samen speelden ze verstoppertje, maakten grappen, of gingen ze samen op zoek naar de Daayan.

Deze partners in crime maakten ons niet alleen aan het lachen, maar zorgden ook voor spanning in hun strijd tegen de Daayan.

Riya Vij – Arbaz Kadwani
De film Gippi, is naar mijn mening, een van de leukste films van het jaar.  Een feel-good film die ons doet denken aan de onvolkomenheden die we allen bezitten.

De film laat ons zien hoe we een gelukkig leven kunnen leiden wanneer we al onze onvolmaaktheden te accepteren. En met een broer zo behulpzaam en lief als Booboo wordt het leven een stuk eenvoudiger. Het leven lijkt makkelijker en dromen komen binnen handbereik. Dat is de kracht van de liefde tussen een broer en zus.

Lees ook:Sonakshi Sinha speelt zus van topcrimineel Dawood in biopic
Lees ook:Juhi Chawla gestressed over comateuze broer
Lees ook:Trailer: Broken Horses (10 april 2015)
Lees ook:Rakeysh Mehra gaat leven Milkha Singh verfilmen
Lees ook:EXCLUSIEF!!! Trailer: Bhaag Milkha Bhaag (12 juli 2013)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.