Short Film: Ahalya (Sujoy Ghosh)

Regisseur Sujoy Ghosh (Jhankaar Beats,Kahaani) neemt het mythologische verhaal van Ahalya en geeft hier een compleet andere draai aan.

Deze Bengaalse thriller heeft je in haar greep vanaf het eerste moment.

Je kunt Ghosh er blind op vertrouwen dat hij een eeuwenoude mythe neemt en hier een spannende en moderne draai aan weet te geven.

Ramayana
Het verhaal is losjes gebaseerd op een kort verhaal in de Ramayana. In de Indiase mythologie is Ahalya bekend als de creatie van Brahma. Ahalya was de mooiste vrouw ter wereld. Ze werd echter vervloekt door haar echtgenoot Gautam, omdat ze vreemdging met Lord Indra die in vermomming naar haar toe kwam.

Acteerwerk
Actrice Radhika Apte transformeert zichzelf in deze mythische en sensuele schoonheid terwijl Soumitra Chatterjee op ingenieuze wijze de rol van de minzame en mysterieuze Gautam vertolkt.

Het briljante acteerwerk in combinatie met de prachtige montage maakt deze korte film enigszins griezelig…vooral de scene met de pop op de schoorsteenmantel (ja, meer zeg ik niet). Aan het eind van de film zit je met kippenvel op het randje van je stoel!

Bekijk de aangrijpende epische thriller:

Lees ook:Kahaani 2 komt eraan
Lees ook:Interessante cast voor volgende film Sujoy Ghosh
Lees ook:Ramayana moet helpen Chrome te introduceren in Azie
Lees ook:Yaami Gautam nu op Facebook en Twitter
Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: Mumbai 125 KM (1 maart 2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.