IIFA 2011 organiseert Raj Kapoor Film Festival

Tijdens de 12e editie van de International Indian Film Academy (IIFA) Awards brengt IIFA een speciaal eerbetoon aan één van de grootste en meest invloedrijke en getalenteerde filmmakers uit India, Raj Kapoor.

Extra speciaal voor Kareena Kapoor
Actrice Kareena Kapoor is erg enthousiast over het eerbetoon aan haar grootvader. “Ik ben al 12 jaar verbonden met IIFA en de laatste vier jaar heb ik elk jaar op het podium gestaan tijdens de awarduitreikingen. Maar dit jaar wordt het voor mij extra speciaal, omdat Wizcraft en IIFA een speciaal filmfestival organiseren waarin we terugblikken op de carrière van Raj Kapoor. Dit maakt het voor mij extra bijzonder en emotioneel. Ik ben zeer enthousiast, en niet alleen vanwege het feit dat Raj Kapoor mijn grootvader was, maar ook omdat hij één van de mensen is die Hindi cinema heeft gedefinieerd”, aldus de kleindochter van Raj Kapoor. 

TIFF & IIFA = RK
Filmmaker Karan Johar, tevens adviserend bestuurslid van IIFA, vertelt dat de terugblik op de carrière van Raj Kapoor in samenwerking met het Toronto International Film Festival (TIFF) wordt georganiseerd.

“TIFF is een geweldig platform dat al vele jaren zowel Hollywood als wereldcinema tentoonstelt. De laatste jaren is de samenwerking en associatie met Hindi Cinema verder gegroeid en het initiatief om nu de man uit het gouden tijdperk, Raj Kapoor, op de voorgrond van de Hollywood-industrie te laten verschijnen is een geweldig idee en dat wordt uiteraard ondersteund door IIFA, ” aldus Johar.

IIFA Toronto
Het IIFA weekend wordt dit jaar van 23 tot 25 juni gehouden in Toronto, Canada. De verschillende activiteiten van dit jaar worden verdeeld georganiseerd over een aantal steden zoals Toronto, Brampton, Mississauga en Markham. Naast dit filmfestival zal dit drie-daags evenement uiteraard ook de reguliere evenementen organiseren zoals de wereldpremière van een aantal Bollywoodfilms, de IIFA Awards Gala, een modeshow en andere interactieve evenementen.

Lees ook:Amitabh Bachchan niet langer betrokken bij IIFA
Lees ook:Shahid Kapoor presenteert IIFA Awards 2012
Lees ook:IIFA Awards 2012 – Preview
Lees ook:Exclusieve video: Sneak Peek IIFA Rocks 2012
Lees ook:Winnaars IIFA Awards 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.