Categorie: "Persberichten"

Woensdag 5 augustus: Bollywood avond in Kriterion, Amsterdam

Bollywood produceert gemiddeld maar liefst 1000 films per jaar en er gaan dagelijks ongeveer 14 miljoen Indiërs naar de bioscoop.
Om deze kleurrijke filmstroming te vieren vertoont Filmtheater Kriterion op woensdag 5 augustus twee Bollywood-pareltjes: sciencefictionkomedie PK (de Indiase film met de hoogste opbrengst aller tijden) en Kal Ho Naa Ho, één van de meest succesvolle films in binnen- en buitenland in de recente Indiase filmgeschiedenis.

PERSBERICHT: Lancering Star TV kanalen bij Ziggo

Ziggo – de grootste kabeloperator in Nederland, heeft haar aanbod van Aziatisch Entertainment in januari 2013 versterkt door de toevoeging van Star Plus en Star Gold, als onderdeel van haar Hindi pakket. Star TV geldt als trendsetter en vlaggenschip voor Hindi programma’s.

Zo is Star Plus het best gewaardeerde ‘general entertainment’ kanaal terwijl Star Gold bekend staat als het beste Bollywood filmkanaal.

Star TV kwam gisteren met een officieel persbericht.

PERSBERICHT: Nederlandse Bollywood coryfeeën brengen hommage aan India’s grootste zanger

Breathing brengt op zondag 9 december in de Amsterdamse Meervaart een ode aan de grootste zanger van de Bollywood films, Mohammed Rafi.

Uit het immens grote repertoire van bijna  30.000 liedjes wordt een selectie gemaakt van de grootste hits die, door vier in Nederland wonende zangers en zangeressen, in een nostalgische show worden vertolkt.

Begeleid door een ensemble bestaande uit de crème de la crème van de Nederlandse Jazz, Klassiek en Indiase muziek, onder leiding van violist Satyakam Mohkamsing zal het publiek zich wanen in Bollywood sferen.

Persbericht: Meer dan 25 titels op de 2e editie van het Indian Film Festival The Hague

Van 3 tot en met 7 oktober presenteert het Indian Film Festival The Hague (IndianFFTH) meer dan 25 films en documentaires in 4 Haagse filmtheaters.

Het programma overstijgt de klassieke Bollywoodfilm, daagt uit tot debat en presenteert een realistisch beeld van het India van vandaag in al zijn kleur en diversiteit.

Persbericht: Yash Chopra’s film heeft nog geen titel

De Indiase media zou de Indiase media niet zijn als ze niet door zouden gaan met de vele speculaties over de titel van de nieuwe Yash Chopra film.

Nadat een aantal maanden geleden werd aangenomen dat de film London Ishq zou heten, moest Yash Raj Films ingrijpen met een persbericht om de geruchten te stoppen.

Een aantal dagen geleden meldde een website dat het productiebedrijf de film nu Yeh Kahaan Aa Gaye Hum heeft genoemd. En ook nu, tot grote irritatie bij Yash Raj Films, moeten ze opnieuw een persbericht eruit doen om ook dit weer te ontkennen.

Geen vertraging voor Dhoom 3

Volgens een toonaangevende Indiase krant zouden de opnames van DHOOM:3 voor onbepaalde tijd zijn uitgesteld.

Het productiebedrijf Yash Raj Films (YRF) was niet blij met het bericht dat door diverse andere media vrij direct werd overgenomen, zonder dat zij YRF om enige opheldering hadden gevraagd.

YRF reageerde op de geruchten met een persbericht.

YRF reageert geirriteerd op Indiase media

Waar een persoon op een filmset wel allemaal niet voor kan zorgen….

De afgelopen weken werd er heftig gespeculeerd over de titel van de nieuwe Yash Chopra film, met in de hoofdrollen Shah Rukh Khan, Katrina Kaif en Anushka Sharma.

Dit was naar aanleiding van een tekst dat op de clapperboard werd gelezen door een aanwezige op de set. Die persoon maakte hier meteen een foto van en verspreidde deze via diverse sociale netwerken.