Categorie: "Portretten"

Happy Birthday to Kajol Devgn!

Vandaag viert actrice Kajol haar 35e verjaardag.  Ze behoort in de jaren ’90 tot de top van beste Indiase actrices. 

Na haar huwelijk met acteur Ajay Devgn zette ze haar carrière op een laag pitje. Ondanks haar selectieve optreden op televisie en in films bleef zij echter favoriet voor velen. Kajol was dit jaar voor het laatst op het witte doek te zien in de hitfilm My Name is Khan.

Priyanka Chopra viert 28ste verjaardag op Phuket

Katrina Kaif was niet de enige actrice die dit weekend haar verjaardag mocht vieren.

Op zondag 18 juli vierde actrice Priyanka Chopra haar 28ste verjaardag.  De actrice is de laatste maanden erg druk geweest met de opnames voor Anjaana Anjaani en Saat Khoon Maaf, en dus besloot zij met haar verjaardag er even tussenuit te gaan. Ze vertrok op vrijdag met zes vrienden naar het Thaise eiland Phuket.

Katrina Kaif viert verjaardag met familie in Spanje

Katrina Kaif werd op vrijdag 16 juli, 26 jaar. De actrice had voor dit jaar geen grote plannen voor een verjaardagsfeest. Ze was gewoon lekker aan het werk voor Zoya Akhtar’s Zindagi Milegi Na Dobara in Spanje. Maar om niet geheel alleen te zijn liet de actrice haar zusjes overvliegen.

Actrices uit Bollywood – Jaya Bachchan

Jaya Bachchan wordt geboren op 9 april 1948. Nadat ze als tiener verscheen in de film Mahanagar (1963) van de regisseur Satyajit Ray ontdekte ze haar talenten. Ze begon aan een studie aan de Film en Televisie academie in Puna. In 1971 maakte ze haar grote debuut met de film Guddi van regisseur Hrishikesh Mukherjee.

Actrices uit Bollywood – Tanuja

Tanuja Samarth wordt geboren op 23 september 1943. Haar moeder was een bekende actrice uit de jaren 30 en 40 en haar vader was dichter en regisseur. Tanuja begon haar carrière als kind in de film Hamari Beti in 1950.

Actrices uit Bollywood – Sadhana

Sadhana wordt geboren op 2 september 1941. Op haar 15e wordt ze door producenten ontdekt tijdens één van de toneeluitvoeringen van haar middelbare school. Op 17-jarige leeftijd maakt ze haar debuut in de film Love in Shimla uit 1958.   

Actrices uit Bollywood – Smita Patil

Op 19 april startte Bollywood Blog een portrettenserie van de meest bekende en kenmerkende actrices uit de Indiase filmindustrie. Deze zevende en laatste week beginnen wij  met niemand minder dan Smita Patil.

Smita Patil wordt geboren op 17 oktober 1955. Ze was de dochter van politicus Shivajirao Patil. In 1974 maakt ze haar debuut met de film  Charandas Chor.