Bollywood acteur en politicus Vinod Khanna overleden

Bollywood acteur en politicus Vinod Khanna is vanmorgen in een Mumbai ziekenhuis overleden. Hij was 70 jaar.

Blaaskanker
Het nieuws werd bekendgemaakt middels een persverklaring van het HN Reliance Foundation en Research Center in Gurgaon: “Veteraan acteur en parlementslid, heer Vinod Khanna, heeft vanmorgen om 11:20 zijn laatste adem uitgeblazen. Hij was opgenomen in het ziekenhuis vanwege blaaskanker.”

Op 31 maart werd Khanna opgenomen in het ziekenhuis waar hij onder meer werd behandeld voor uitdroging. Na de opname circuleerde al snel een foto op sociale media van Khanna, die ernstig was afgevallen.

Bollywood acteur en vriend Rishi Kapoor reageerde verdrietig op het nieuws. “We zullen je missen Amar”, zegt hij in een tweet waarin hij refereert naar de film Amar, Akbar, Anthony.

Mooie avonturen
Het overlijden van Khanna raakt ook filmmaker Mahesh Bhatt diep in het hart. “Hij heeft mij diep geraakt. We hebben samen ongelooflijk mooie avonturen beleefd. We dronken, vochten en hielden van elkaar. Hij was hard, gul en had het hart van een leeuw. Hij was niet bang om alles op het spel te zetten om te krijgen wat hij verdiende.”

Filmmaker Sudhir Mishra benadrukte zijn charisma en ‘swag’. “Hij had de uitstraling, het charishma en de swag. Niemand van de acteurs die na hem volgden hadden dat in zich. Hij was een groot acteur, een ster en een man die werd aanbeden voor zijn werk.”

Carrière
Khanna was een van de grote namen uit de jaren zeventig en tachtig. Hij stond bekend om zijn machogedrag. In 1968 maakte hij zijn debuut met de film Mann Ka Meet, waarin hij de rol van slechterik op zich had genomen tegenover Sunil Dutt. Hij bleef negatieve personages spelen en bijrollen in films als Purab Aur Paschim (1970) en Mera Gaon Mera Desh (1971). In diezelfde periode kreeg hij de hoofdrol in de Bollywoodfilms Hum Tum Aur Woh en Mere Apne.

Vinod Khanna speelde in verschillende grote films zoals Amar Akbar Anthony, Parvarish, Hera Pheri en Muqqadar Ka Sikander. Hij laste een pauze in zijn carrière en ging vijf jaar in de leer bij de geestelijke leraar Osho. Khanna keerde in 1987 weer op terug op het witte doek met de film Insaaf en daarna in Chandni. Hij bleef werken en was de afgelopen jaren te zien in de Dabangg-franchise. Zijn laatste optreden was in de Bollywood film Dilwale uit 2015.

Khanna was de parlementariër van Gurdaspur in Punjab. Hij was tevens de minister van Cultuur en Toerisme en staatsminister van Buitenlandse Zaken.

De 70-jarige acteur was twee keer getrouwd. Uit zijn eerste huwelijk met Geetanjali heeft hij twee zonen, Rahul en Akshaye. En met zijn twee vrouw Kavita heeft hij een zoon en een dochter.

De crematie van Khanna vindt plaats in Malabar Hills, Mumbai.

Lees ook:Rajesh Khanna opgenomen in ziekenhuis
Lees ook:Het gaat niet goed met Rajesh Khanna
Lees ook:Rajesh Khanna overleden
Lees ook:Dimple Kapadia: “Het gaat beter met Rajesh Khanna”
Lees ook:Achala Sachdev overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.