Weekspecial: Sunidhi Chauhan – Biografie (deel 1)

In aanloop naar het concert van Sunidhi Chauhan op 6 november 2010 in Ahoy, Rotterdam komt Bollywood Blog met een weekspecial, waar wij de zangeres aan je voorstellen. En dan beginnen we uiteraard met een biografie.

Sunidhi Chauhan (Nidhi Chauhan) wordt geboren op 14 augustus 1983.  Ze begint op vierjarige leeftijd met zingen in een lokale tempel in Delhi. Hierna doet ze mee aan diverse zangcompetites in de buurt. TV-presentatrice Tabassum zag dit kleine talentje en raadde haar ouders aan om naar Mumbai te verhuizen om haar talent verder te ontwikkelen.

Het gezin verhuist naar Mumbai. Hier wordt Chauhan de hoofdzangeres in de Little Wonder’s groep van componist Kalyanji. In 1996 doet ze mee aan de talentenjacht Meri Awaz Suno.  Ze wint en krijgt een kans om een album op te nemen bij het label HMV. Het album is getiteld Aira Ghaira Nathu Khaira. Het album wordt op de verkeerde manier gepromoot en krijgt niet de erkenning die het verdiend.

De stem van Chauhan valt op bij componist Aadesh Srivastava. Ze zingt het nummer Larki Deewani Dekho, Ladka Deewana voor de Bollywoodfilm Shastra uit 1996. Dit nummer is de start van een prachtcarrière. Ze zingt hierna voor onder andere Gang, Veergati, Dahek, Bade Dilwala, Raja Ki Aayegi Baraat en Samar.Op 19-jarige leeftijd heeft Chauhan al meer dan 350 nummers op haar naam staan.

 

Kijk morgen op Bollywood Blog voor meer informatie over de zangeres.

Lees ook:Weekspecial: Sunidhi Chauhan – Biografie (deel 2)
Lees ook:Cliptip: Enrique Iglesias & Sunidhi Chauhan – Heartbeat (Song promo)
Lees ook:Kaartverkoop Sunidhi Chauhan al van start
Lees ook:Sunidhi Chauhan staat 6 november in Ahoy
Lees ook:Sunidhi Chauhan zingt met Enrique Iglesias

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.