Dear Friend Hitler richt zich op ideologie van Gandhi

Volgens schrijver-acteur Nalin Singh, die zijn debuut maakt met Dear Friend Hitler, is de film geen pro-Hitler film. De film legt de focus zelfs op Mahatma Gandhi en laat vrij duidelijk naar voren komen hoe Mahatma Gandhi’s ideologie van geweldloosheid helpt bij het winnen van een gevecht.

Dear Friend Hitler is gebaseerd op de brieven geschreven door Gandhi aan Adolf Hitler waarin hij de voormalige nazi-dictator aanspreekt met ‘ Dear Friend’.

Geweld vs. geweldloosheid
“De film toont het verschil van twee historische persoonlijkheden – Mahatma Gandhi en Adolf Hitler … Hoe deze twee leiders hun respectieve ideologieën volgen om problemen van hun land op te lossen. Hitler gebruikte geweld, terwijl Gandhi geloofde in geweldloosheid. De film toont het verschil tussen de ideologieën van Gandhi en Hitler en laat de superioriteit van het Gandhisme over het Nazisme zien,” aldus Singh.

“Ook andere landen kunnen van India leren dat een probleem ook op te lossen zonder bloed te vergieten. Het is een clash tussen geweld en geweldloosheid. Geweldloosheid, indien goed gebruikt, is de meest dodelijke wapen. Het is echter aan politici hoe ze zich willen presenteren-met behulp van geweld zoals Hitler of door het gebruik van niet-geweld zoals Gandhi, ” voegt Singh toe. Hij gaf ook een voorbeeld. “Recent zagen we activist Anna Hazare  die Gandhi’s ideologie heeft gevolgd in zijn strijd tegen corruptie en het is hem gelukt.

Na Berlijn, nu ook Cannes
De scriptschrijver is ook te zien in de film en wel als Joseph Goebbels, de rechterhand van Hitler. Na de succesvolle vertoning van de film op het Filmfestival van Berlijn in februari van dit jaar, wordt de film ook op 11 mei vertoond op het Filmfestival van Cannes.

Release in mei of juni
De Bollywood-film over Hitler wordt uitgebracht in acht talen, waaronder Duits, Engels, Hindi, Tamil en Bengaals. Dear Friend Hitler is geregisseerd door debutant Rakesh Kumar Ranjan en geproduceerd door Anil Sharma. De hoofdrollen worden vertolkt door Raghuvir Yadav als Hitler en Neha Dhupia als zijn minnares Eva Braun. Eerder zou Anupam Kher de hoofdrol van Hitler op zich nemen, maar zag hier van af na diverse protesten van zijn Joodse fans.

De film staat gepland voor een wereldwijd release in mei-juni.

Lees ook:Indiase film over Hitler
Lees ook:Israëliërs “geschokt” door Indiase film over Hitler
Lees ook:Acteurs die Gandhi op het witte doek tot leven brachtten
Lees ook:Richard Attenborough was verliefd op Indiase cultuur
Lees ook:Ben Kingsley: “Ik wist dat ik er niet uitzag als Bapu”

0 reacties op “Dear Friend Hitler richt zich op ideologie van Gandhi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.