11 nominaties voor soundtrack Rockstar

Het was een zeer goed muzikaal jaar voor Bollywood en dat blijkt ook uit de nominaties voor de Global Indian Music Academy Awards 2012.

In de categorie Film Music domineert de soundtrack van de film Rockstar met maar liefst 11 nominaties.

A.R. Rahman
Music Maestro A.R. Rahman is naast de zeven nominaties voor de soundtrack ook genomineerd voor onder andere Best Music Arranger, Programmer en Beste Achtergrondmuziek. De andere nominaties zijn voor de zangers Mohit Chauhan, Javed Ali en zangeres Harshdeep Kaur.

Behalve Rockstar zijn in deze categorie ook de soundtracks van de films Ra.One en Zindagi Na Milegi Dobara te vinden, elk met acht nominaties. Het muzikale trio Shanker-Ehsaan-Loy zijn  6 genomineerd voor onder andere Zindagi Na Milegi Dobara en Don 2. Het componistenduo Vishal-Shekhar is 5 keer genomineerd voor hun werk voor Ra.One, The Dirty Picture en Kahaani.

Shreya Goshal
Zangeres Shreya Ghoshal is topfavoriet met drie nominaties voor de nummers Chikni Chameli (Agneepath), Ooh La la (The Dirty Picture), Saibo (Shor in the City) en Gun Gun Guna (Agneepath).

Akon vs Ayushmann Khurrana
De Amerikaanse rapper, die zijn Bollywooddebuut vorig jaar maakte met Chammak Challo is genomineerd in de categorie Beste Zanger, waarin hij het opneemt tegen onder andere acteur-zanger Ayushmann Khurrana wiens hit Paani Da van de film Vicky Donor driemaal is genomineerd: Beste Debuut Componist, Beste Zanger en Beste Tekstschrijver. In de laatste categorie neemt hij het op tegen tekstschrijver-dichter Javed Akhtar. Akhtar is twee keer genomineerd voor Senorita en Khaabon ke Parinday – beide afkomstig uit Zindagi Na Milegi Dobara.

En de nominaties voor Het Beste Album zijn Delhi Belly, Ra.One, Rockstar, The Dirty Picture en Zindagi Na Milegi Dobara.

Lees ook:Nominaties voor de Filmfare Awards 2012
Lees ook:Nominaties Zee Awards 2012
Lees ook:Winnaars IIFA Awards 2012
Lees ook:Winnaars Filmfare Awards 2012
Lees ook:Exclusieve first look: Zindagi Na Milegi Dobara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.